Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 8. 2012,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sirija

Sreda, 29. 8. 2012, 9.53

8 let

Al Asad: Nismo še zmagali, za to bo potrebnega več časa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sirija potrebuje več časa za končanje spopadov v državi, je izjavil sirski predsednik Bašar Al Asad v pogovoru za prorežimsko televizijo Al Dunja.

"Lahko povzamem v enem stavku. Napredujemo, razmere na terenu so boljše, vendar še nismo zmagali - za to bo potrebnega več časa," je dejal Bašar al Asad v pogovoru, ki ga bo televizija Al Dunja predvajala danes ob 20. uri po srednjeevropskem času, vnaprej pa je objavila le nekaj odlomkov.

Sirski predsednik je ob tem tudi zavrnil zamisel, ki jo zagovarja predvsem Turčija, o vzpostavitvi tamponskih območij znotraj sirskega ozemlja, kamor bi se lahko zatekli begunci. "Pogovori o tamponskih območjih niso predmet razprave, kot drugo pa gre za nerealistično zamisel sovražnih držav in sovražnikov Sirije," je nadaljeval sirski predsednik.

Al Asad se je poleg tega posmehoval prebežnikom na stran opozicije rekoč, da njihov odhod pomeni "samoočiščenje vlade in države na splošno".

Po navedbah opozicijskih aktivistov je bilo v Siriji od začetka vstaje proti režimu Bašarja al Asada marca lani ubitih kakih 25.000 ljudi. Zaradi spopadov je po podatkih Združenih narodov Sirijo zapustilo najmanj 200.000 ljudi, še kakih 2,5 milijona pa jih pomoč potrebuje v domovini.

V eksploziji avtomobilske bombe umrlo 27 ljudi

Včeraj pa je v prestolnici Damasku odjeknila avtomobilska bomba, v kateri je umrlo 27 ljudi, več pa jih je bilo ranjenih. Sirska vlada je za napad obtožila upornike, ti pa trdijo, da so bombo podtaknili privrženci režima, da bi s tem preusmerili pozornost javnosti, ki je še vedno pretresena zaradi masakra v Daraji. Po zadnjih podatkih naj bi v napadu v Daraji umrlo prek 400 ljudi. Uporniki pa so sporočili, da so se včeraj krvavi boji nadaljevali v Damasku, Alepu in severovzhodni provinci Idlib.

Ne spreglejte