Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 6. 2021,
10.48

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,62

20

Natisni članek

napad policija Florida streljanje

Četrtek, 3. 6. 2021, 10.48

2 leti, 10 mesecev

Dvanajstletnik in štirinajstletnica pol ure streljala v policiste, streljali so nazaj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,62

20

Florido spet pretresa nov strelski obračun. Potem ko sta 12-letni deček in 14-letna deklica pobegnila iz prevzgojnega doma v Enterprisu na Floridi in vdrla v neko stanovanjsko hišo, se je po prihodu šerifovih namestnikov začel strelski obračun. Otroka sta v hiši namreč našla orožje in začela streljati na šerifove namestnike. Ti so nazaj odgovorili s streli in pri tem poškodovali deklico. Z dečkom je vse v redu.

V sredo objavljeni posnetki telesne kamere kažejo skrivanje šerifovih namestnikov za drevesi, medtem ko okoli njih švigajo streli iz bližnje hiše. Trenutek, ko so streljali v 14-letno deklico, je zamegljen. Zelo dramatični so zvočni posnetki iz trenutka, ko so na kraj dogodka prihiteli reševalci, da bi pomagali deklici, ki je kričala od bolečin.

"Dvanajstletni deček, ki je bil oborožen z AK-47, je kmalu zatem končno odložil orožje," so sporočili iz šerifove pisarne okrožja Volusia.

Vlomila v hišo, streljala več kot pol ure 

Namestniki iz šerifovega urada so na kraj dogodka prihiteli po klicu občanov, da je nekdo razbil okna na stanovanjski hiši. Ob prihodu so območje obkolili, takrat pa so se iz hiše usuli streli iz omenjene puške. V hiši so kasneje našli še velike količine streliva.  

Strelski obračun je v štirih valih trajal kar 35 minut. "Policisti so storili vse, da bi situacijo umirili in se ubranili strelov pred dvanajst- in štirinajstletnim otrokom," je še dejal šerif Mike Chitwood.

Policija Florida
Novice V množičnem streljanju na Floridi dva mrtva in številni ranjeni

Deklica že požigala

Štirinajstletno deklico so ranjeno po dogodku oskrbeli v bolnišnici, kjer je uspešno prestala operacijo in je v stabilnem stanju. Ima pa že policijsko kartoteko, saj je bila lani večkrat aretirana zaradi požiganja nenaseljenih parcel.

Slab sistem, slaba prevzgoja

''Kje smo se zmotili,'' je po dogodku dejal šerif Chitwood.

Chitwood je na novinarski konferenci še opozoril, da je pravosodni sistem za mladoletnike povsem neprimeren. Opozoril je, da so nasilni najstniki pogosto nameščeni v skupinske domove, kjer odgovorni niso usposobljeni za ravnanje z njimi. Dejal je še, da deklice, vpletene v streljanje, ne bi smeli namestiti v dom, iz katerega je pobegnila.

Gasilec
Novice Streljanje na gasilski postaji: ubil enega kolega, drugi je v kritičnem stanju
Ne spreglejte