Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 10. 2023,
9.32

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 6,93
skok s padalom padalec Guinnessova knjiga rekordov

Natisni članek

Sreda, 11. 10. 2023, 9.32

9 mesecev, 1 teden

104-letnica umrla kmalu po rekordnem skoku s padalom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 6,93

Dorothy Hoffner iz Chicaga je na prvi oktobrski dan iz letala skočila s padalom, kar ne bi bil poseben podvig, če ne bi bila stara 104 leta. Uvrstila se bo v Guinnessovo knjigo rekordov kot najstarejša padalka, vendar pa dosežka ne bo mogla proslaviti, saj je v ponedeljek umrla naravne smrti, poročajo ameriški mediji.

Dorothy Hoffner je v tandemu skočila iz letala na višini 4.100 metrov pri kraju Ottawa v zvezni državi Illinois, kakšnih 140 kilometrov jugovzhodno od Chicaga. Po pristanku je navdušenim gledalcem z nasmehom povedala, da so leta le številke in da se ne počuti nič posebno. S padalom je nazadnje skočila pred štirimi leti, ko je dopolnila sto let.

Rekorderka umrla med spanjem

"Globoko smo užaloščeni zaradi njene smrti in smo počaščeni, da smo lahko bili del njenega rekordnega skoka," so sporočili iz padalskega kluba Skydive Chicago, potem ko je osebje doma za ostarele pri Chicagu v ponedeljek zjutraj ugotovilo, da je umrla med spanjem.

Tiskovna agencija AP navaja besede njenega prijatelja Joeja Conanta, ki je dejal, da je bila polna neverjetne energije. Conant si zdaj prizadeva, da jo uvrstijo v Guinnessovo knjigo rekordov. Trenutni rekord v knjigi ima Linnea Ingegard Larsson iz Švedske, ki je lani maja skočila iz letala, ko je bila stara 103 leta.

Osebje doma za ostarele pri Chicagu je v ponedeljek zjutraj ugotovilo, da je Dorothy Hoffner umrla med spanjem. | Foto: Reuters Osebje doma za ostarele pri Chicagu je v ponedeljek zjutraj ugotovilo, da je Dorothy Hoffner umrla med spanjem. Foto: Reuters

jadralno padalo
Trendi 104-letnica po skoku s padalom postavila nov rekord #video
Ne spreglejte