Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 12. 2014,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Milan Zver SDS

Ponedeljek, 22. 12. 2014, 13.16

8 let

Zver: Vlada ne bo zdržala pritiska. Spet bomo morali na predčasne volitve.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Namesto da bi izboljšala pogoje za investicije, jih s povečevanjem davkov poslabšuje, ob stotih dneh dela vlade menijo v SDS. Lahko se zgodi, da bodo predčasne volitve že leta 2015, pravi Milan Zver.

"Skoraj sem prepričan, da vladajoča koalicija ne bo zdržala pritiska javnosti in da bomo imeli predčasne volitve," je na novinarski konferenci dejal podpredsednik SDS Milan Zver. Vlada je po njegovih besedah najbolj neuspešna "pri poskusu uravnoteženja javnih financ. Zakon o fiskalnem pravilu bi morali sprejeti že konec lanskega leta in smo tako že več kot eno leto v neustavnem stanju," je dejal.

Vlada je po njegovih besedah tudi pokazala, da se slabo pogaja. "Nima jasnih stališč, " je dejal. Najlažje je imeti splošne prioritete in splošne cilje, pravi. A včasih je treba po njegovih besedah sprejeti tudi slabo odločitev in veliko tvegati. "Brez tveganja v politiki pa ni ničesar," je dejal. Ta pogum je Zver pogrešal prav pri pogajanjih s sindikati.

"Slovenija potrebuje široko javno razpravo o problemih pravosodja" Poleg tega je opozoril tudi na nezadovoljstvo na strani delodajalcev. Predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije so se namreč umaknili iz pogajanj o socialnem sporazumu za gospodarsko rast in nova delovna mesta za obdobje 2015–2016. "To priča o tem, da bo ta vlada težko izpolnjevala obljube, ki jih je dala Evropski komisiji," je dejal Zver. Gre pa po njegovih besedah tudi za to, da v Sloveniji vzpostavimo "normalno stanje, da ne bomo večno živeli na račun prihodnjih generacij".

Po njegovih besedah je škoda, da se je vlada pri svežnju zakonodajnih rešitev s področja pravosodja odločila za obravnavo po skrajšanem oz. nujnem postopku. Slovenija namreč, kot je poudaril, potrebuje "široko javno razpravo o težavah pravosodja".

Ne spreglejte