SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Župan Popovič je protikorupcijski komisiji pojasnil izvor premoženja

3

termometer

Koprski župan Boris Popovič se je danes mudil na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), kjer je pojasnjeval izvor svojega premoženja. V KPK so pojasnili, da je razgovor potekal korektno.

Podobno oceno je dal tudi Boris Popovič, ki je sicer pričakoval, da bo razgovor politično obarvan. Na protikorupcijski komisiji so potrdili, da so danes v okviru nadzora premoženjskega stanja opravili razgovor s Popovičem, ki je tudi odgovarjal na vprašanja komisije. "Razgovor je potekal korektno. Glede zadev, ki so ostale nepojasnjene, bo zavezancu posredovan pisni poziv z ustreznim časovnim rokom za podajo pojasnil," so zapisali v sporočilu za javnost.

Na Mestni občini Koper pa so pojasnili, da je Popovič, kot je sam povedal, "odgovoril in pojasnil vse, kar so ga vprašali glede premoženja".

Popovič pričakoval, "da bo razgovor politično obarvan" Glede na to, da je v protikorupcijski komisiji tudi nekdanji novinar, "ki županu v času priprtja pred desetimi leti ni bil naklonjen", je Popovič sicer pričakoval, da bo razgovor politično obarvan, vendar ni bil, pač pa je bil razgovor korekten, so še pojasnili na koprski občini. Namestnik predsednika KPK Rok Praprotnik je v preteklosti delal kot novinar Dela in Dnevnika.

Pred tedni je Popovič odvetnico Nino Zidar Klemenčič, sicer soprogo predsednika KPK Gorana Klemenčiča, ovadil zaradi suma napeljevanja k zlorabi položaja, saj naj bi mu v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona. Zidar Klemenčičeva je nato zoper Popoviča vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe.

Županu "počil film" Popovičev svetovalec Sebastjan Jeretič pa je po tem, ko je Popovič vložil ovadbo zoper Zidar Klemenčičevo, na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je bila ovadba vložena, ker je županu "počil film, ker ga je njen mož začel preganjati, kljub temu da je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist"

Na komisiji so zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije uvedli postopek nadzora nad premoženjskim stanjem koprskega župana. Ob tem so zanikali vzročno-posledično povezavo med ovadbo Zidar Klemenčičeve in uvedbo postopka nadzora, saj da so preiskavo uvedli že pred meseci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin