Živimo danes bolje ali slabše kot pred leti? #video #anketa

Kakšen standard imamo danes? Živimo bolje ali slabše kot pred nekaj leti? Poglejte, kaj o standardu življenja in cenah menijo Slovenci.

[video: 63996 / ]

Večina življenjskih dobrin in storitev se je v Sloveniji (primerjava z EU) v zadnjih letih podražila, kažejo podatki Eurostata. Kot smo pisali v članku Kako draga je postala Slovenija, so se najbolj, to je 21,3 odstotne točke, v letu 2016 v primerjavi z letom 2007 podražili izdelki in storitve v skupini komunikacije (upoštevajoč povprečne cene v EU).

Cene mleka, sira in jajc so se v primerjavi s povprečjem EU povečale za 16,3 odstotne točke in presegle povprečne v EU.

Povprečne evropske cene so v obdobju finančne krize presegle tudi alkoholne pijače. Za več kot deset odstotnih točk sta se v primerjavi z letom 2007 podražila tudi zdravje in meso.

Skoraj deset odstotnih točk so se v primerjavi s povprečjem EU znižale cene pohištva in talnih oblog. Za več kot osem odstotnih točk so upadle cene gradnje in rib. Za več kot pet odstotnih točk imamo v primerjavi s povprečjem EU tudi nižje cene obutve in oblačil.

V spodnji infografiki lahko preverite, katere dobrine so danes dražje kot v preteklih letih.
 

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • fizik10 / 10.08.2017. ob 08:45

    Uradni podatki kažejo na slabše življenje, kot leta 2007. Se sploh ne čudim. Še ena potrditev, da levičarji nikoli niso znali poskrbeti za dobro življenje prebivalstva.

  • krucifix / 10.08.2017. ob 09:50

    Levičarji znajo dobro poskrbeti le zase. Raja jih pa ne briga.

  • icsn / 10.08.2017. ob 10:41

    Prilagajanje resnice! Jaz sem že celo večnost v Nemčiji in me je skoraj kap ko vidim da Slovenija dohiteva Nemčijo. Prepričan sem, da smo slovenci se sposobni sami preživljati. Globalnotržne in poslovne možnosti nam to preprečujejo. Kar ne pomeni, da poceni ni lahko kvalitetno in obratno. Stvar je samo v načinu trgovanja, proizvodnje in poštenega odnosa med vsemi od proizvajalca, izvajalca in na koncu še potrošnika.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano