Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 3. 2018,
6.43

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

1

Natisni članek

zima sneženje sneg vremenska napoved vreme

Petek, 16. 3. 2018, 6.43

5 let, 4 mesece

Zapadlo bo do pet centimetrov snega, na jugu še več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

1

Čeprav zagotovo že vsi nestrpno pričakujemo pomlad, bo treba nanjo še malo počakati. Po današnjem deževju bo namreč že jutri ponoči nižine ponekod po državi znova prekrila snežna odeja.

Pred nami je znova snežen konec tedna. | Foto: Thinkstock Pred nami je znova snežen konec tedna. Foto: Thinkstock Danes še precej toplo, a deževno

Danes dopoldan je bilo po večini države oblačno in deževno, a padavine bodo proti popoldnevu ponehale. Zjasnilo se bo, le na zahodu se lahko pojavljajo še posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo kar visoke, in sicer med 12 in 16 stopinjami Celzija bomo namerili, na severozahodu okrog 8.

Že ponoči se bo znova pooblačilo, najprej na jugu države, kjer bo padlo tudi nekaj kapelj dežja. Živo srebro se bo zjutraj gibalo nekje med -1 in 6 stopinjami Celzija, ob morju boste namerili do 8 stopinj.

Temperature se bodo znova spustile pod ledišče. | Foto: Thinkstock Temperature se bodo znova spustile pod ledišče. Foto: Thinkstock Jutri do pet centimetrov snega

Če bo jutri zjutraj deževalo le na jugu države, se bodo nekaj ur kasneje, v dopoldanskem času, padavine razširile že nad vso Slovenijo. Postopoma se bo hladilo, dež bo prehajal v sneg.

Meja sneženja bo med 500 in 800 m nadmorske višine, zvečer in v noči na nedeljo pa se bo marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin, poročajo na Agenciji za okolje (Arso) in dodatno pojasnjujejo, da bo v notranjosti države zapadlo do pet centimetrov snega, na jugu lahko celo več.

Jutri čez dan bo zapihal še okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem 10 stopinj Celzija.

Tudi v nedeljo bo naletaval sneg

Nedelja bo oblačna. V notranjosti bo občasno še vedno naletaval sneg, temperature pa se bodo znova spustile pod ničlo. Tudi v ponedeljek lahko pričakujemo podobno vreme – hladno z občasnih rahlim sneženjem, na Primorskem pa z dežjem.

Ne spreglejte