SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Židan in Šrot v Celju o območju stare Cinkarne in protipoplavnih ukrepih

2

termometer

Mestno občino Celje je danes obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan z državno sekretarko za okolje mag. Andrejo Jerina in Urošem Nučičem z Direktorata za okolje.

Šrot: Tudi v naslednji finančni perspektivi s kohezijskimi sredstvi za gradnjo suhih zadrževalnikov Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je po koncu pogovora v izjavi za medije povedal: "Projekt zagotavljanja poplavne varnosti je eden največjih investicijskih projektov, ki se v državi izvajajo s kohezijskimi sredstvi. Mestna občina Celje je predvsem izrazila svojo željo, da se tudi v naslednji finančni perspektivi zagotovijo ustrezna kohezijska sredstva za izgradnjo suhih zadrževalnikov na porečju Savinje." Kot je še povedal Šrot, so veliko govorili o problemu onesnaževanja okolja, predvsem o starih bremenih, o območju stare Cinkarne in tudi obstoječih industrijskih deponijah ter o onesnaževanju zraka z delci PM10. Ob tem je poudaril, da pripravljajo dobre in ekonomsko sprejemljive rešitve, ki jih bodo, ko bo čas za to, tudi predstavili.

Židan: Projekt poplavne varnosti v Celju eden najboljših primerov dobre prakse Minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan pa je v izjavi za medije povedal: "Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je nosilec kohezije v vrednosti 640 milijonov evrov. Naš namen obiska v Celju je bil tudi, da obiščemo najverjetneje najboljši primer dobre prakse v Sloveniji – tukaj namreč skupaj z EU-jem financiramo projekt, vreden 45 milijonov evrov, to je en del širšega zagotavljanja poplavne varnosti v Sloveniji. Dogovorili smo se za nekaj operativnih korakov, ki bodo potrebni, da bo projekt dobro izpeljan."

Uradni opomin EU-ja zaradi zemljine na območju stare Cinkarne Židan je še povedal, da so se pogovarjali tudi o uradnem opominu EU-ja zaradi zemljine na območju stare Cinkarne, na katerega morajo odgovoriti do maja. To bodo naredili skupaj z Mestno občino Celje. Prav tako pa so se še dogovorili, tako pravi Židan, da bodo preučili primere dobrih praks v tujini, kjer so uspeli izpeljati revitalizacijo takšnih območij.

Minister Dejan Židan si je popoldne s celjskim županom Bojanom Šrotom ogledal tudi Regionalni center za ravnanje z odpadki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin