Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2013,
15.36

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Židan Bojan Šrot Cinkarna Celje

Petek, 26. 4. 2013, 15.36

5 let, 6 mesecev

Židan in Šrot v Celju o območju stare Cinkarne in protipoplavnih ukrepih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mestno občino Celje je danes obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan z državno sekretarko za okolje mag. Andrejo Jerina in Urošem Nučičem z Direktorata za okolje.

Šrot: Tudi v naslednji finančni perspektivi s kohezijskimi sredstvi za gradnjo suhih zadrževalnikov Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je po koncu pogovora v izjavi za medije povedal: "Projekt zagotavljanja poplavne varnosti je eden največjih investicijskih projektov, ki se v državi izvajajo s kohezijskimi sredstvi. Mestna občina Celje je predvsem izrazila svojo željo, da se tudi v naslednji finančni perspektivi zagotovijo ustrezna kohezijska sredstva za izgradnjo suhih zadrževalnikov na porečju Savinje." Kot je še povedal Šrot, so veliko govorili o problemu onesnaževanja okolja, predvsem o starih bremenih, o območju stare Cinkarne in tudi obstoječih industrijskih deponijah ter o onesnaževanju zraka z delci PM10. Ob tem je poudaril, da pripravljajo dobre in ekonomsko sprejemljive rešitve, ki jih bodo, ko bo čas za to, tudi predstavili.

Židan: Projekt poplavne varnosti v Celju eden najboljših primerov dobre prakse Minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan pa je v izjavi za medije povedal: "Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je nosilec kohezije v vrednosti 640 milijonov evrov. Naš namen obiska v Celju je bil tudi, da obiščemo najverjetneje najboljši primer dobre prakse v Sloveniji – tukaj namreč skupaj z EU-jem financiramo projekt, vreden 45 milijonov evrov, to je en del širšega zagotavljanja poplavne varnosti v Sloveniji. Dogovorili smo se za nekaj operativnih korakov, ki bodo potrebni, da bo projekt dobro izpeljan."

Uradni opomin EU-ja zaradi zemljine na območju stare Cinkarne Židan je še povedal, da so se pogovarjali tudi o uradnem opominu EU-ja zaradi zemljine na območju stare Cinkarne, na katerega morajo odgovoriti do maja. To bodo naredili skupaj z Mestno občino Celje. Prav tako pa so se še dogovorili, tako pravi Židan, da bodo preučili primere dobrih praks v tujini, kjer so uspeli izpeljati revitalizacijo takšnih območij.

Minister Dejan Židan si je popoldne s celjskim županom Bojanom Šrotom ogledal tudi Regionalni center za ravnanje z odpadki.

Ne spreglejte