Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 5. 2012,
12.59

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 11. 5. 2012, 12.59

8 let, 3 mesece

"Zgledovati bi se morali po Japoncih"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
2. januar ali 15. avgust, zdaj ni nobene dileme več. 2. januarja prihodnje leto ne bo več dela prost dan, 15. avgust, praznik Marijinega vnebovzetja, pa ostaja dela prost.

To so pričakovano sklenili poslanci in podprli vladni predlog. Pobuda Zorana Jankovića, prvaka Pozitivne Slovenije, da je v izgubo produktivnih dni najbolj smotrno poseči v času največjega števila dopustov, torej poleti, ni doživela podpore. Za povrh pa so jo nekateri razumeli kot politično provokacijo. Kakorkoli že, 2. januarja prihodnje leto bomo že v službi. Koliko bomo prihranili na ta dan, ni povsem jasno, ampak zdaj je to manj pomembno, varčevalni paket je skupaj z rebalansom proračuna pod streho. In kaj o ukinitvi 2. januarja kot dela prostega dne menijo nekateri znani Slovenci in Slovenke?

"Glede na razmere, v katerih živimo, bi se morali zgledovati pri Japoncih, ki imajo dvajset dni dopusta in skoraj nobenega praznika. Ali pa pri kmetih, če uporabim kmečko logiko, kmetje nimajo nobenega praznika in dopusta …"

"Če je bil preteklih štirideset let 2. januar dela prosti dan, naj bo tako tudi naprej. Delavci so utrujeni, naj aktualna vlada 'dela' 2. januarja, pa tisti uslužbenci na ministrstvih, ki sicer bolj malo delajo, običajni državljani pa naj imajo prost dan …"

"Jaz osebno sem za to, da prosti dnevi ostanejo tako, kot so bili, sam pa delam tako v soboto kot velikokrat tudi v nedeljo. Ob spremembi pa si bodo ljudje že znali poiskati proste dneve."

"Osebno sem za to, da se noben praznik in dela prosti dan ne ukine. Če pa že se, naj se ukine 15. avgust …"

"Zame sta zelo problematična tako 2. januar kot tudi 2. maj, 15. avgust, krščanski praznik Marijinega vnebovzetja, pa je povsod v Evropi praznik in dela prost dan. Zato če smo v EU, potem bi morali biti v tej evropski družini držav tudi s prazniki usklajeni!"

Ne spreglejte