Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2012,
10.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

zdravnik glasovanje

Nedelja, 29. 1. 2012, 10.12

8 let, 1 mesec

Že šestnajstič izbiramo najbolj cenjenega zdravnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Že 16. leto zapored poteka akcija Moj zdravnik, ki opozarja na predanost zdravnikov v njihovem delu in vsakdanjih stikih z bolniki.

Akcija, ki jo organizira revija Viva, poudarja svetle primere iz prakse in dobre plati zdravniškega poklica. Akcija traja do 16. marca, razglasitev zmagovalca pa bo v začetku aprila ob svetovnem dnevu zdravja.

Najbolj cenjenega zdravnika izberejo glasovalci Vsakemu posamezniku ponuja priložnost, da izreče priznanje zdravnikom, ki svoje delo s srčnostjo, požrtvovalnostjo in trudom dvigujejo na raven življenjskega poslanstva. Najbolj cenjenega splošnega zdravnika/zdravnico, ginekologa/ginekologinjo in pediatra/pediatrinjo izberejo glasovalci. Zdravnik/ zdravnica, ki med vsemi prejme največ glasov, dobi laskavi naziv moj zdravnik/moja zdravnica 2012, so sporočili iz Studia Moderna.

Častni pokrovitelj akcije je Danilo Türk Že drugo leto zapored je častni pokrovitelj akcije predsednik države Danilo Türk, ki o akciji Moj zdravnik pravi, da veliko prispeva k ustvarjanju zdravstvene kulture, h krepitvi skrbi za lastno zdravje in za poglobljen odnos med državljani, pacienti na eni, ter zdravniki, medicino in zdravstvenim sistemom na drugi strani.

Izbor mojega zdravnika skupaj z njegovimi osebnostnimi in strokovnimi sposobnostmi je po mnenju Türka tudi svojevrstna "javna razprava za postavljanje etičnih in strokovnih meril, odnosov v zdravstvu in ocena pogojev za uresničevanje bolnikovih pravic do zdravljenja."

Ob glasovanju se zbirajo sredstva za Rdeči križ Slovenije Akcija ima tudi letos dobrodelni namen. Ob glasovanju se tokrat zbirajo sredstva za dobrodelno organizacijo Rdeči križ Slovenije (RKS), ki s svojim delom pomaga reševati stiske ranljivih ljudi.

Generalni sekretar RKS Danijel Starman je ob pričetku akcije dejal, da "naši glasovi v Vivini akciji 'nagrajujejo' zdravnike, ki svojo strokovnost nadgrajujejo s prijaznostjo, s požrtvovalnostjo in s človečnim razumevanjem tegob svojih pacientov". Vse to so lastnosti, ki so po njegovih besedah blizu temeljnim načelom RK.

Glasovati je mogoče na več načinov Glasovanje za najbolj cenjenega zdravnika se je začelo 3. januarja in traja do 16. marca. Glasovati je mogoče na več načinov: s kuponi v Vivi, prek spletne strani viva.si, s klici v posebne oddaje na radijskih postajah, s kuponi z letakov, razdeljenimi po Sloveniji ali objavljenimi v lokalnih časopisih, ter s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 13 44.

Tudi letošnjo akcijo podpirajo številne radijske postaje, tiskani ter spletni mediji in podjetja. Zlati pokrovitelj akcije je že vrsto let zavarovalnica Adriatic Slovenica.

Ne spreglejte