Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2020,
21.26

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

57

Natisni članek

zdravnik Tanja Petkovič Bojana Beović volitve Zdravniška zbornica Slovenije

Torek, 15. 12. 2020, 21.26

3 leta, 4 mesece

Bojana Beović je nova predsednica Zdravniške zbornice Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

57

Bojana Beović | Mandat mora Bojani Beović potrditi še skupščina zbornice. | Foto STA

Mandat mora Bojani Beović potrditi še skupščina zbornice.

Foto: STA

Člani Zdravniške zbornice Slovenije so za novo predsednico izbrali infektologinjo in vodjo svetovalne skupine za boj proti covid-19 Bojano Beović.

Za naslednico aktualne predsednice zdravniške zbornice Zdenke Čebašek-Travnik se je v drugem krogu poleg Beovićeve potegovala še predsednica sekcije domskih zdravnikov v okviru Združenja zdravnikov družinske medicine Tanja Petkovič. Beovićeva je prejela 3.154 glasov, Petkovičeva pa 2.706. 

Mandat mora Beovićevi potrditi še skupščina zbornice, seja bo predvidoma kmalu, nato bosta s sedanjo predsednico Zdenko Čebašek-Travnik opravili primopredajo poslov.

Bojana Beović
Novice Na čelu zdravniške zbornice se obeta sprememba

Čebašek-Travnikova poražena že v prvem krogu

V prvem krogu volitev 17. novembra nobena od kandidatk ni prejela potrebne večine oddanih glasov. Največ podpore kolegov je prejela Beovićeva, a ji je zmanjkalo pol odstotka glasov, da bi bila že takrat potrjena za novo predsednico. Petkovičevo je podprlo 25,8 odstotka članov.

V prvem krogu je za položaj kandidirala tudi Čebašek-Travnikova, a sta jo premagali tako Beovićeva kot tudi Petkovičeva.

Bojana Beović
Novice Bo Bojana Beović postala prva med zdravniki?
Bojana Beović je za STA dejala, da je zmago pričakovala, čeprav je bilo prisotne nekaj negotovosti. Kot pravi, bo še nekaj časa trajalo do začetka mandata na čelu zbornice, dotlej pa pričakuje, da bo potreba po njenem strokovnem svetovanju na področju epidemije počasi izzvenela.

Beovićeva je nekdaj že vodila zdravstveni svet, želi pa si, da se mnenje zdravnikov in zobozdravnikov sliši in upošteva. Kot je razbrati iz njenega programa, mora zbornica s profesionalnim medijskim pristopom postopno in z argumenti izboljšati javno podobo zdravnikov in obenem zaščititi posameznike, ki so se znašli v medijskem linču.

Poleg tega si mora zbornica prizadevati za ustanovitev sklada, ki bo omogočal izplačilo nekrivdne odškodnine. Zdravniku, ki je zaradi obtožbe zašel v stisko, pa nuditi pravno, strokovno, po potrebi psihološko pomoč in zaščito njegovega imena.

 

Ne spreglejte