Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2013,
17.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

vlada Alenka Bratušek

Torek, 27. 8. 2013, 17.34

7 let, 12 mesecev

"Zdaj jo prevara Janković, nato Čufer, potem spet Lukšič ali Virant"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja (VLV) 5. septembra ob 17. uri pred poslopjem vlade pripravlja protest proti vladi in koruptivnemu kadrovanju v državnih in občinskih podjetjih.

Po njihovih informacijah pa bo neka druga skupina ta petek ob 18. uri organizirala protest ob vhodu v Luko Koper.

Shod bo pred vlado, morda pa tudi pred poslopjem državnega zbora Kot so zapisali v sporočilu za javnost pri VLV, je zadnje kadrovanje v Luki Koper nov dokaz, "da imamo v Sloveniji opravka s politično-tajkunsko-bančnimi bandami, ki se med seboj trgajo za tisto malo plena, kar ga je še ostalo v Sloveniji". Nadzorni svet Luke Koper je namreč v ponedeljek za novega predsednika uprave te družbe, ki je v skoraj 70-odstotni lasti države, Kada in Soda, imenoval nekdanjega poslanca PS in donedavnega državnega sekretarja v kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek Gašparja Gašparja Mišiča.

Ko je v medije prišla novica o imenovanju Gašparja Mišiča, so se po spletnih omrežjih takoj začeli pozivi k protestnemu shodu, pojasnjujejo v VLV. Izglasovali so, da bo shod pred vlado, morda pa tudi pred poslopjem državnega zbora.

VLV: Alenka Bratušek je šibka predsednica vlade V VLV pravijo, da je Alenka Bratušek šibka predsednica vlade, ujeta v ozke strankarske in kriminalne interese zdaj enih, zdaj drugih, zdaj tretjih. "Zdaj jo prevara Janković, nato Čufer, potem spet Lukšič ali Virant," so zapisali ter nadaljevali: "In bog ve, katera ozkointeresna skupina jo še vodi, pa naj ona za to ve ali ne."

Tudi če bi jim slučajno uspelo ponoviti postopek imenovanja za predsednika uprave Luke Koper, bo načelo kadrovanja ostalo tako, kot je bilo do zdaj, torej popolnoma pod vplivom ozkih skupin, pravijo v VLV.

Protest proti kriminalnemu kadrovanju v državnih podjetjih in protivladni shod Zato v gibanju poudarjajo, da ne bo šlo le za protest proti imenovanju Gašparja Mišiča, temveč za shod proti kriminalnemu kadrovanju v državnih podjetjih in za protivladni shod. Spomnili so, da že od decembra lani zahtevajo odstop zdajšnjih politikov. "Zahtevamo odstop tudi te kolaborantske vlade, ki nikoli ni bila vlada vstajniškega gibanja," so zapisali.

Prav tako zahtevajo imenovanje prehodne kompetentne in strankarsko neodvisne ministrske ekipe, ki bo uresničila temeljne zahteve protestnega gibanja, predvsem pa v razumnem roku pripeljala državo k predčasnim volitvam.

Ne spreglejte