Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 10. 2021,
12.22

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

4

Natisni članek

zapleti Splošna bolnišnica Jesenice Jesenice cepljenje

Torek, 5. 10. 2021, 12.22

2 leti, 6 mesecev

Zavajajoče informacije: ni res, da na Jesenicah po cepljenju zdravijo tri ženske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

4

Splošna bolnišnica Jesenice | V jeseniški bolnišnici naj bi zaradi zapletov po cepljenju zdravili dve mladoletnici in odraslo žensko. | Foto STA

V jeseniški bolnišnici naj bi zaradi zapletov po cepljenju zdravili dve mladoletnici in odraslo žensko.

Foto: STA

V javnosti in po družbenih omrežjih se v zadnjem času pojavljajo različne zavajajoče informacije glede zdravljenja oseb zaradi zapletov po cepljenju proti covid-19. Med drugim so se pojavile informacije, da naj bi v jeseniški bolnišnici zaradi zapletov po cepljenju zdravili dve mladoletnici in odraslo žensko.

V Splošni bolnišnici Jesenice so pojasnili, da so v obdobju po cepljenju res zdravili 17-letnico, vendar ne zaradi krvnih strdkov, kot izhaja iz spletnih zapisov, temveč zaradi slabosti in glavobolov. Zaradi izboljšanja zdravstvenega stanja so hospitalizirano mladoletnico že odpustili v domačo oskrbo. Ni pa bilo nobenih krvnih strdkov, so zagotovili v bolnišnici.

Na spletnem portalu 24ur.com so prejeli tudi sporočilo, da naj bi se prav tako v jeseniški bolnišnici zaradi tromboze po cepljenju zdravilo tudi 12-letno dekle. V bolnišnici so pojasnili, da res zdravijo mlajšo mladoletnico s trombozami, ki pa ima te težave že dlje časa.

"Zaenkrat ne sumimo, da bi bile težave povezane s cepljenjem. Vsekakor bomo v primeru, da bo sum izražen, ustrezno ukrepali," so za STA pojasnili v bolnišnici in pojasnili, da je bolnica v terapevtsko diagnostičnem postopku v sodelovanju s terciarno ustanovo, ki še ni zaključen.

Odrasle bolnice cepljene s cepivom Jannsen ni na Jesenicah

Pojavila se je tudi informacija, da na Jesenicah po cepljenju s cepivom Janssen zdravijo odraslo žensko, vendar so v jeseniški bolnišnici zagotovili, da takšne bolnice pri njih ni.

Lažne informacije tudi v Novi Gorici

Konec prejšnjega tedna so na lažne informacije glede posledic cepljenja opozorili tudi v novogoriški bolnišnici, kjer je šest dni po porodu umrla 28-letnica, ki naj bi bila nekaj dni pred porodom cepljena s cepivom Janssen.

Pojasnili so, da je v njihovi bolnišnici šest dni po porodu umrla 42-letnica, ki je bila sprejeta zaradi zapletov v nosečnosti, ti pa niso bili povezani s cepljenjem. Žensko so v bolnišnično obravnavo sprejeli 16 dni pred pričakovanim datumom poroda, dan pred sprejemom pa je bila cepljena s prvim odmerkom cepiva Pfizer.

Koronavirus. Cepljenje. PCT. Covid-19
Novice Kaj se dogaja v Sloveniji? To so novi podatki.
Cepljenje
Novice EMA odobrila poživitveni odmerek, a ne za vse
Janez Poklukar
Novice Poklukar o tem, kdaj pogoj PC ne bo potreben #video
Ne spreglejte