SiolNET. Novice Slovenija
5,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi reakcij učiteljev po cepljenju odpovedan pouk na velenjski OŠ Mihe Pintarja Toleda

5,73

termometer

Šola šolarji učenci |  | Foto: STA
Foto: STA

Pouk na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje v petek odpade. Šola namreč ne bo zmogla zagotoviti pedagoškega procesa, potem ko je 26 učiteljev napovedalo bolniško odsotnost zaradi močne reakcije na cepivo proti novemu koronavirusu, je zapisano v sporočilu staršem, ki ga je šola objavila na svoji spletni strani.

V sredo so kar dve tretjini učiteljev šole cepili proti novemu koronavirusu. "Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako da smo pravkar prišli do ocene, da smo zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev primorani za petek odpovedati ves pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka," je ravnatelj osnovne šole Sebastjan Kukovec danes pozno zvečer sporočil staršem tamkajšnjih šolarjev, poroča STA.

Odpovedan je tako pouk za vse učence od 1. do 9. razreda. Izpad petkovega pouka pa bodo nadomestili med šolskim letom, je zapisano v sporočilu.

Šola bo po zagotovilih Kukovca v petek zagotovila nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda od 6. do 13. ure. Prav tako so morali odpovedati aktivnosti v okviru podaljšanega bivanja po 13. uri, zaradi česar na šoli starše prosijo, naj otroke poberejo do 13.30.

zaščitna maska Novice Maska pri pouku športne vzgoje ni več obvezna 4764 Novice Preverite, kakšno je stanje v vaši regiji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 48
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin