Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
4. 3. 2016,
10.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Blaž Vodopivec

Petek, 4. 3. 2016, 10.04

6 let, 7 mesecev

Zapustil je SDS in začel ustanavljati novo liberalno stranko

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zagovarjali bomo liberalni gospodarski program, kar bo omogočilo, da bo Slovenija prek novih investicij prišla do dodatnih in boljših služb, napoveduje Blaž Vodopivec.

Psiholog in finančni analitik Blaž Vodopivec je s 1. marcem izstopil iz stranke SDS in v izstopni izjavi pojasnil, da ustanavlja novo stranko, poroča spletni portal Pozareport.

"Desna sredina s trenutno ponudbo strank v Sloveniji ne more dobiti volilne večine. Ta pa je nujni pogoj za kakršenkoli razvojni preboj. Ponudbo desne sredine mora dopolniti zmerna liberalno usmerjena stranka, ki bo v svojem programu dajala poudarek prihodnosti," je zapisal.

V ospredju bodo spremembe v gospodarstvu "SDS ima druge prioritete, mi pa se ne želimo obremenjevati preveč z letoma 1945 in 1991," nam je pojasnil svojo potezo. "Zagovarjali bomo liberalni gospodarski program, kar bo omogočilo, da bo Slovenija prek novih investicij prišla do dodatnih in boljših služb. Zagovarjali bomo

- privatizacijo državnega premoženja,

- reformo delovne zakonodaje,

- radikalno nižanje zapletenosti predpisov na vseh področjih,

- pripravo regulative, ki res deluje, ne pa takšne, ki je samo na papirju in jezi ljudi," je poudaril.

"Prav je, da so ljudje na referendumu odločali o istospolnih porokah Kakšno stališče pa bo stranka zavzela do drugih vprašanj kot na primer istospolne poroke?

"O tem nimamo posebnega stališča. Vsi, ki smo zraven, smo socialno liberalni, zato bi težko nekomu odrekali neke pravice, po drugi strani pa tudi razumemo strah druge strani, da bi lahko te spremembe ogrozile temeljne vrednote družbe, brez temeljnih vrednot pa družba ne more delovati. To sicer ni neka tema, s katero bi se močno ukvarjali, mislim pa, da je prav, da so ljudje na referendumu o tem odločili," nam je pojasnil.

Informacij o tem, kdo vse se bo pridružil njegovi stranki in kdaj lahko pričakujemo ustanovni kongres, ni želel razkriti.

Stranko ustanavljata tudi Dobovšek in Primc Ustanovitev nove stranke sta sicer lani napovedala tudi nekdanji poslanec SMC Bojan Dobovšek in vodja civilnodružbene iniciative Za otroke gre Aleš Primc.

Ne spreglejte