Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Natisni članek

prstan Blaž Vodopivec

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 10.30

6 let, 4 mesece

Nove liberalne stranke vendarle ne bo

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Blaž Vodopivec | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Potem ko so se spomladi začele pojavljati namere o ustanovitvi nove "liberalne, sredinske in napredne stranke" Prstan, so njeni snovalci danes sporočili, da nove stranke ne bo. 

"Ker nismo dosegli svojega vmesnega cilja pri naboru kandidatov za državnozborske volitve, smo ustavili aktivnosti za ustanovitev stranke. Hvala vsem za sodelovanje in podporo," so na spletni strani Zavoda Prstan, ki ga vodi Blaž Vodopivec, sporočili njeni člani.

Vodopivec več podrobnosti o odločitvi za Siol.net ni želel komentirati.

Člani iniciativne skupine za ustanovitev stranke Prstan so pred časom zapisali, da želijo z ustanovitvijo politične stranke omejiti škodljive vplive politike. "To je mogoče samo na en način: zmanjšati število korit in omejiti njihov obseg," so bili prepričani.


Morda vas zanima še:

Liberalna stranka Prstan – bo iz te moke kaj kruha?
Vodopivec, Štular in Štih ustanavljajo liberalno stranko


Snovalci stranke so kot glavne težave Slovenije označili korupcijo, klientelizem, neučinkovitost vlad, nekonkurenčnost, nezaupanje državljanov v politiko in pravosodje. Za preprečitev škodljivega vpliva politike vidijo rešitev v zmanjšanju obsega tiste lastnine, ki je v lasti države, pa za to ni pravega razloga.

Poleg tega je po njihovem mnenju treba zmanjšati število predpisov, ki temeljijo na birokratski zablodi, da lahko birokrati in politiki bolje urejajo stvari, ki jih v resnici bolje uredijo ljudje v svojih spontanih odnosih, skupine in skupnost, zasebna iniciativa in tržni mehanizem.

Med snovalci stranke so bili Janez Drnovšek, Tomaž Erzar, Marko Pavlišič, Franci Pevec, Igor Podbrežnik, Urban Simončič, Edbin Skok, Jaka Šoba in Blaž Vodopivec. V začetku leta sta se med snovalci omenjala tudi Tomaž Štih in Mitja Štular, ki pa ju kasneje ni bilo več zraven.

 

 

Ne spreglejte