SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Zamrznitev subvencioniranega prevoza je neodgovorno ravnanje" (video)

1

termometer

"Napoved ministrstva o zamrznitvi izplačevanja subvencij razkriva neodgovorne priprave načrta za porabo proračunskih sredstev ter popolno pomanjkanje odgovornosti do šolajočih se otrok."

Tako je v sporočilu za javnost zapisala Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Po njihovem prepričanju gre za kršenje ustavnih pravic.

"Država se ne zaveda dejanske revščine v Sloveniji" Država se ne zaveda dejanske revščine v Sloveniji, s katero se vsak dan srečujejo v zvezi. Po njihovem je neresno in nedopustno družinam in mladini med šolskim letom preprosto oznaniti, da je zmanjkalo denarja za pot v šolo. Subvencija prevoza številnim dejansko omogoča šolanje, brez subvencije pa tako šole ne morejo več obiskovati.

Ob tem ukrepu bodo po njihovem mnenju največjo škodo utrpeli šolajoči se mladostniki z zapostavljenega podeželja, daleč od urbanih središč. Ti so tudi sicer prikrajšani pri možnostih za izobraževanje.

Kot zatrjujejo v zvezi, nepremišljeno in neresno ravnanje odgovornih posega v ustavne pravice in pravice otrok do šolanja in pridobitve izobrazbe. S tem jim omejujejo pravico do socialne države in do enakih možnosti, tudi pri izobrazbi.

Tako v zvezi pozivajo najodgovornejše v vladi, da jasno, z resno zavezo mladim povedo, da bodo subvencije izplačane natanko tako, kot to določa zakon. Ob tem pa v zvezi pristojnemu ministrstvu postavljajo vprašanje, s čim lahko utemelji, "da mu je pri vseh nerazumnih izdatkih države zmanjkalo denarja prav za to pomembno subvencijo"?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin