SiolNET. Novice Slovenija
6,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj boste na Nizozemskem za Eurojackpot plačali manj kot v Sloveniji?

6,06

termometer

Eurojackpot
Foto: STA

Eurojackpot, priljubljena igra na srečo, je med Slovenci prisotna že šest let, vendar je cena vplačila za kombinacijo v tem času zrasla za 10 odstotkov. Nihanja se pojavljajo tudi v drugih evropskih državah. Kje je vzrok za različne cene mednarodne igre, ki naj bi imela poenotena pravila? 

Cene vplačila kombinacije za Eurojackpot so se v zadnjih letih začela razhajati. Od dogovorjenih dveh evrov, kolikor naj bi znašala kombinacija v vseh državah s tovrstno priljubljeno igro, so se odstopanja pojavila zaradi nihanj v davčnih terjatvah po evropskih državah.

Eurojackpot Foto: STA

V Sloveniji cena kombinacije 2,2 evra, na Nizozemskem dva in v Nemčiji 2,56 evra

V Sloveniji smo za plačilo ene Jackpot kombinacije plačevali dva evra dve leti, saj se je plačilo kombinacije v letu 2013 dvignilo na 2,2 evra. ''Dvig vplačila se je zgodil zgolj zaradi dodatnega 10-odstotnega davka na srečke, ki je posledično vplival tudi na Jackpot,'' so razliko v ceni komentirali iz Loterije Slovenija. ''Podobno se dogaja tudi z drugimi evropskimi državami, zato ni več enotnih cen in te nihajo od države do države,'' so še dejali.

Za vplačilo kombinacije boste v evropskih državah odšteli različne vsote:

- Češka: 2,33 €
- Hrvaška: 2,03 €
- Danska: 2,01 €
- Islandija: 2,26 €
- Norveška: 2,63 €
- Madžarska: 2,06 €
- Poljska: 2,90 €
- Švedska: 2,45 €

- Nemčija 2, 56 €
- Nizozemska 2,00 €
Novice Ste vplačali Eurojackpot? Kaj bi pa vi počeli z 62 milijoni evrov?

Eurojackpot priljubljen v 33 državah

Eurojackpot že nekaj let ostaja mednarodna klasična igra na srečo, ki je priljubljena tudi med Slovenci. Loterija Slovenija jo za ljubitelje iger na srečo prireja že od vsega začetka, ki sega v leto 2012.

V igri na srečo trenutno sodeluje 33 evropskih prirediteljev: poleg Slovenije so to še Nemčija, Češka, Danska, Estonija, Finska, Hrvaška, Islandija, Italija, Latvija, Litva, Madžarska, Nizozemska, Norveška, Španija, Švedska, Slovaška in Poljska.

Eurojackpot Novice Na Eurojackpotu so zadeli 90 milijonov evrov

Eurojackpot Foto: STA

Zagotovljeni sklad za glavni dobitek znaša 10 milijonov evrov, žrebanja so vsak petek zvečer v prestolnici Finske. Žrebanje vedno poteka iz dveh bobnov: iz prvega se izžreba pet številk iz množice števil od 1 do 50, iz drugega pa dve števili iz množice 1 do 10. Glavni dobitek lahko tako prejme tisti, ki je pravilno napovedal vseh sedem številk.

Novice Srečnež v igri Eurojackpot le prišel po svoje milijone

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin