SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začasni vodja nove poslanske skupine SD Samo Bevk

3

termometer

 | Foto:
Novi poslanci SD so v državnem zboru na sestanku za začasnega vodjo izvolili Sama Bevka. Sprejeli so tudi izjavo, s katero so izrazili potrebo po čim prejšnji sestavi DZ in imenovanju vlade.

Imenovanje Bevka za vodjo poslanske skupine je po njegovih besedah zgolj začasno. Uradnega vodjo poslanske skupine in njegovega namestnika bodo namreč v poslanski skupini izvolili, ko se bo državni zbor tudi uradno konstituiral.

Če bodo šli v vlado, si želijo ustrezen vpliv V sprejeti izjavi poslanska skupina po Bevkovih besedah poudarja še, da je enotna. Meni tudi, da se mora državni zbor čim prej sestaviti in imenovati vlado. Če bo stranka šla v vlado, pa si njeni poslanci želijo, da bi imela SD v njej ustrezen vpliv. Ob tem poslanci v izjavi tudi napovedujejo, da bodo podprli tako mandatarja kot vlado.

Na torkovem kolegiju predsednika SD je sicer stranka po besedah Bevka za pogajanja o vstopu koalicijo imenovala dve skupini. Prva bo neposredno vodila pogajanja, druga pa bo preverjala sorodnost programov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin