SiolNET. Novice Slovenija
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za učence in dijake so se začele prve počitnice v tem šolskem letu

0,09

termometer

Šolanje doma
Za učence in dijake so se začele prve počitnice v tem šolskem letu. Foto: Getty Images

Za učence in dijake so se danes tudi uradno začele jesenske počitnice. V času tako imenovanih krompirjevih počitnic se bodo zvrstile številne prireditve in delavnice po vsej Sloveniji, večina bo brezplačnih. Okoli 188 tisoč osnovnošolcev in 74 tisoč srednješolcev se bo s počitnic v šolske klopi spet vrnilo 4. novembra.

Ljubljanski javni zavodi so med počitnicami pripravili pester počitniški program. Tako bo v prestolnici med drugim na Ljubljanskem gradu najstarejši grajski prebivalec, Friderik Prvi, "prebrisana podgana, ki pozna prav vsak skrit kotiček gradu", poskrbel za vodene oglede ter branje Friderikovih zgodb in ustvarjalno delavnico.

V ljubljanskem živalskem vrtu obiskovalce vse do 3. novembra vsak dan čakajo čarovniške urice s čarodejem. Pripravljajo tudi dnevna vodenja z imenom Čarovniški dan, na katerih bodo obiskovalce po živalskem vrtu vodile "čisto prave čarovnice".

skozi čas film Trendi Vrhunski filmi, ki vam bodo popestrili krompirjeve počitnice

V času jesenskih počitnic nekoč pobirali krompir

Številne delavnice v času jesenskih počitnic so pripravila društva v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. Tako v Mariboru med drugim pripravljajo likovne in modelarsko delavnico, ples, trening juda, izlet na vrt in kmetijo, pa tudi kuharski tečaj. V času počitnic so ustvarjalne delavnice, povezane z jesenjo, pripravili še v nekaterih nakupovalnih središčih.

Za jesenske počitnice se je pri nas kot izposojenka iz nemščine udomačil izraz krompirjeve počitnice, ker so v času jesenskih počitnic pobirali krompir.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin