SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za obnovo dotrajanih mostov so se našla evropska sredstva

4

termometer

Za rekonstrukcijo desetih dotrajanih mostov na državnih cestah v vrednosti skoraj pet milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,5 milijona evrov.

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila projekt rekonstrukcije mostov na državnih cestah in zanj odobrila evropska sredstva iz finančnega obdobja 2007–2013.

V okviru projekta bo financirana rekonstrukcija desetih mostov oziroma premostitvenih objektov, ki so bili dotrajani in poškodovani in so predstavljali nevarnost za varno odvijanje prometa, so sporočili iz vladne službe za kohezijo.

Uredili bodo tudi del cest Gre za odsek v Podnartu (sanacija mostu čez Savo), odsek v Šempasu (izgradnja nadomestnega prepusta čez potok Vitovšek), odseka v Lokavcu in Jurkloštru (izgradnja nadomestnih mostov čez Gračnico), odsek v Polzeli (izgradnja nadomestnega mostu čez Hotunjščico), odsek v Petrovem Brdu (izgradnja dveh nadomestnih prepustov) in odsek na Trojanah (sanacija viadukta čez plaz).

Sredstva bodo namenjena tudi za že popravljena odseka na obremenjenih prometnicah pri Skrlinovem gradu (izgradnja nadomestnega mostu čez izliv potoka Socka v Pirešico) in v Prestranku (rekonstrukcija mostu čez Pivko).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin