Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2018,
13.14

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Coca-Cola

Natisni članek

advertorial Coca-Cola družbena odgovornost #vednopodpiraj

Sreda, 5. 12. 2018, 13.14

2 meseca, 2 tedna

Božični čas se začenja z dobrim namenom

Z vašim glasom na zmagovalne stopničke

Vsebino omogoča Coca-Cola
lučke praznovanje veselje noč

Kdaj ste nazadnje pomislili, kaj potrebujete? Verjetno o svojih željah in potrebah razmišljamo vsakih nekaj sekund. Potrebujemo nekaj novega – novo oblačilo, novo doživetje, več ljubezni, časa ali počitka. Kolikokrat pa se spomnimo na potrebe ljudi, ki jih sploh ne poznamo, ali pa na živali?

Decembra je čas za sočutje

Biti družbeno ozaveščen in pravičen pomeni, da se zavedamo sveta okrog sebe. December je čas, ko postanemo malce bolj odprti in sočutni do soljudi, do živali in narave, ki nas obkroža.

Pravo praznično vzdušje se začne z dobrim namenom, ko si obljubimo, da bomo pravočasno nakupili darila in da bomo prijaznejši do sveta ter da nam bo mar za druge. Mogoče celo začnemo izbirati projekt, ki mu bomo namenili svoj čas, finančni prispevek ali pa svoje znanje.

Dobrodelnih projektov, s katerimi lahko pomagamo polepšati življenje drugih, je veliko, tako da se včasih kar težko odločimo, komu bomo namenili sredstva ali svojo pozornost.

logo dober namen Coca-Cola | Foto: Glasujte in z vsakega področja pomagajte izbrati projekt, ki bo prejel donacijo.

Vsak dan glasuje na desetine ljudi.

Vključimo se čustveno

športna zmaga veselje otroci | Foto:

Ljudje se lažje odločamo, če lahko izbiramo, sploh generacija milenijcev se veliko raje odloči za dober namen, če se namesto s kapitalom lahko vključijo čustveno – tako, da premislijo, kaj jim je blizu in določenemu projektu namenijo svoj glas. Tudi ta predanost za dobro stvar veliko šteje. Toliko, da bo družba Coca-Cola potem projekt, ki dobi največ glasov, nagradila z donacijo.

Na razpolago imamo tri ključna področja, s katerimi se vsak izmed nas z lahkoto identificira: okolje, šport in širša skupnost. Gre za domače projekte, ki si zaslužijo vso našo pozornost, saj bo naš glas nekomu prinesel novo priložnost.

Bivanje v dijaškem domu/štipendijski sklad

Na področju podpore socialno šibkejšim pa so v ospredju mladi z različnimi športnimi, umetniškimi ali glasbenimi talenti, ki si ne morejo plačevati dodatnih stroškov za razvoj talentov. Lahko pa podpremo tudi dijake, ki potrebujejo finančno podporo za bivanje v dijaških domovih. Za mnoge starše je že zagotavljanje osnovnega bivanja predraga stvar in potrebujejo vaš glas.

Delfini/mokrišče labodov

Na področju okolja lahko podpremo projekt za raziskovanje delfinov društva Morigenos ali pa projekt za varovanje mokrišča ob labodjem jezeru v Zbiljah, ki ga vodi Turistično društvo Zbilje.

Štipendije za mlade športnike/podpora športnikom iz socialno šibkih okolij

Na področju športa se bomo odločali med podporo vrhunskim mladim športnikom in mladim športnim talentom iz socialno šibkih okolij. Športne štipendije lahko nekoga iz povprečja potisnejo na zmagovalne stopničke.

Več o projektih:

Botrstvo

Štipendijski sklad projekta Botrstvo v Sloveniji

Botrstvo logo | Foto: Nadpovprečno sijajni rezultati na športnem, glasbenem, umetniškem ali izobraževalnem področju prinašajo ne tako sijajne visoke stroške za družine nadarjenih mladostnikov.

Mnogi starši žal ne morejo finančno podpreti vsega, kar te bodoče zvezde potrebujejo, da zablestijo, to pa je izgubljena priložnost za vse nas. V ta namen so v sklopu projekta Botrstvo v Sloveniji oblikovali štipendijski sklad, namenjen nadarjenim mladim iz socialno šibkejših družin. Tvoj glas za mlade talente bo pomagal, da ti razprejo svoja krila in zasijejo v polni luči.

Kitara Coca-Cola | Foto:


Dijaški sklad projekta Botrstvo

Izbor želenega srednješolskega programa predstavlja ključno razpotje v življenju vsakega mladostnika. Marsikatera družina zaradi materialne stiske svojemu otroku ne zmore ustrezno kriti vseh "potnih stroškov" na poti do želene izobrazbe.

Zato so v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji oblikovali poseben dijaški sklad, iz katerega financirajo bivanje v dijaških domovih in druge stroške šolanja (npr. pripomočke, strokovne ekskurzije, delovne obleke in uniforme). Vsi mladi si zaslužijo enako priložnost. Naj tvoj glas mlade vodi do znanja in sanjskega poklica.

študij Coca-Cola | Foto:

Šport (Olimpijski komite Slovenije)

Štipendije za mlade športnike OKS Slovenija | Foto:

Sanje se lahko uresničijo le, če vsi verjamemo vanje. Zato je pomembno, da tudi mi verjamemo v sanje naših mladih športnikov ter njihovo (in našo) športno prihodnost podpremo že danes.

OKS s športnimi štipendijami dijakom in študentom športnikom pomaga pri njihovem športnem razvoju na poti proti svetovnemu vrhu. Spodbuja njihovo izobraževanje in tudi razvoj po končani športni karieri. Njihove sanje so naš ponos. Naj bo tvoj glas zanje glas ponosa, ki bo bučno navijal za njihove dosežke.

mladi olimpijci Coca-Cola | Foto:


Podpora športnikom iz socialno šibkih okolij

Mladi talentirani športniki lahko le z vztrajnostjo in napornimi treningi dokazujejo svoje sposobnosti ter premikajo lastne meje. Ob tem mnogi naletijo na oviro, vendar ne tisto v športni dvorani, ampak v družinskem proračunu. Visoki stroški športne opreme in treningov namreč precej obremenijo njihove žepe.

Zato OKS s Fundacijo za športnike iz socialno ogroženih okolij le-te podpira pri razvoju njihove kariere. Naj bo tvoj glas njihov privilegij, da lahko še naprej sledijo svoji športni viziji.

športniki Coca-Cola | Foto:

Okolje

Podpora projektu za raziskovanje delfinov

Morigenos logo | Foto: Ali veš, da v slovenskem morju živi približno 150 delfinov? Te nadvse inteligentne in družabne živali so pomemben pokazatelj stanja morskega okolja, zato je tudi raziskovanje in varstvo delfinov ključno za razumevanje in ohranjanje zdravega morja.

Ne pozabi, od slednjega smo neposredno odvisni tudi ljudje. V društvu Morigenos s svojimi raziskavami pomembno prispevajo k razumevanju in varstvu delfinov ter ohranjanju morskih ekosistemov. Naj bo tvoj glas ključna kaplja v zdravo slovensko morje.

Morigenos delfini Coca-Cola | Foto:


Mokrišče ob labodjem jezeru

TD Zbilje logo | Foto: Zbiljsko jezero ni le prijetno zatočišče za izletnike in družine, temveč tudi za številne družine vodnih in obvodnih živali. Zanje so pred 20 leti ob sanaciji jezera vzpostavili nadomestni habitat, ki pa je zaradi naravnih pojavov žal propadel.

TD Zbilje želi urediti mokrišče, prijazno živalskim obiskovalcem od žab do labodov, ob mlaki pa postaviti učno pot z razgledno ploščadjo. Tako bomo lahko v živahnemu žitju ob jezeru in širši okolici uživali tudi drugi obiskovalci. Naj bo tvoj glas glas za prebujeno naravo.

Zbilje labod Coca-Cola | Foto:

Skupaj za dober namen: vednopodpiraj.si

Podjetje Coca-Cola verjame, da se vsaka zgodba o uspehu začne z dobrim namenom.

S pomočjo spodbude, vključevanja in sodelovanja pa se tudi mnogo lažje uresniči. Zato so skupaj z izbranimi slovenskimi partnerji zasnovali akcijo #VEDNOPODPIRAJ DOBER NAMEN, v okviru katere bodo finančno podprli tri družbeno odgovorne slovenske projekte na področjih športa, okolja in skupnosti.

Vedno podpiraj Coca-Cola logo | Foto: Oddajte svoj glas za tistega, ki si po vašem mnenju najbolj zasluži podporo, in ne pozabite povabiti k sodelovanju svojih prijateljev! Vsak glas šteje, saj bodo tri projekte z največ prejetimi glasovi pomagali tudi uresničiti.

Glasujte in z vsakega področja pomagajte izbrati projekt, ki bo prejel donacijo.

Pravila in pogoji sodelovanja >>

Ne spreglejte