Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2013,
16.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Lubej

Torek, 2. 4. 2013, 16.55

8 let

Vstajnik Uroš Lubej: Dobro bi bilo, če bi država začela pobirati davke tudi od Cerkve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vstajniško gibanje se bo moralo posvetiti tudi samemu sebi. To pomeni razmislek o tem, kako priti do politične stranke, poudarja Uroš Lubej, predstavnik gibanja Vseslovenska ljudska vstaja.

Lubej je v izjavi za medije povedal, da poskuša nova oblast na različne načine vzpostaviti stik z vstajniškim gibanjem. Med drugim je predsednik DZ Janko Veber vstajnike povabil na sestanek o spremembi referendumske zakonodaje, ki pa se ga po Lubejevih besedah ne nameravajo udeležiti, ker je sestanek zaprt za javnost in ker ne vedo, po kakšnem ključu so bili povabljeni predstavniki civilne družbe.

"DZ in vlada nista kredibilna" "Ne zavračamo dialoga, vendar ga bomo vzpostavili samo s kredibilno in legitimno oblastjo. Obstoječi državni zbor in vlada te kredibilnosti po našem mnenju nimata," je poudaril Lubej in pojasnil, da so stranke nove koalicije s politikantskim manevriranjem preprečile, da bi se v dneh najhujše politične krize pojavila kredibilna prehodna vlada, ki bi jo vodili moralno in politično neoporečni strokovnjaki in ki bi Slovenijo pripeljala do predčasnih volitev.

Ob tem je opozoril, da so Igor Lukšič, Karl Erjavec in Gregor Virant po izbruhu protestov izjavili, da so edina rešitev za Slovenijo predčasne volitve, potem ko so bili njim oziroma njihovim kadrom ponujeni stolčki v novi vladi, pa so vsi trije na te svoje izjave pozabili, kar "je nova prevara vodilnih politikov na račun slovenske javnosti".

Dodal je, da več kot polovica DZ-ja še vedno podpira ali Zorana Jankovića ali Janeza Janšo, ki jima KPK očita korupcijsko tveganje, drugo polovico pa, kot pravi Lubej, sestavljajo stranke, ki spreminjajo svoja stališča glede na politične interese.

Vstajniki za obdavčenje Cerkve "Vstajniško gibanje se bo moralo posvetiti tudi samemu sebi. To pomeni razmislek o tem, kako priti do politične stranke. Še pred tremi meseci smo bili navadni državljani, nevpleteni v politiko, zato je potrebno nekaj časa. Trenutno razmišljamo o tem, na kakšen način in v kakšni obliki bi ustanovili stranko ali nestrankarsko gibanje," je odgovoril na vprašanje, kako je z napovedano ustanovitvijo stranke.

Lubej je med drugim povedal še, da bi bilo dobro, če bi država začela pobirati davke od vseh, tudi od Cerkve, saj bi tako lažje reševali težave v bančnem sistemu.

Ne spreglejte