Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 8. 2019,
6.44

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

2

Natisni članek

vreme nevihta dež padavine

Petek, 2. 8. 2019, 6.44

4 leta, 8 mesecev

Možnost novih neurij: strela udarila v tri hiše #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

2

Več krajev po državi so zajela lokalna neurja, center za obveščanje je zabeležil tri udare strele v hiše na različnih lokacijah. Na Agenciji za okolje (Arso) so za območje vse države izdali oranžno opozorilo pred neurji z močnimi sunki vetra in točo.

Neurje z močnim vetrom in dežjem je okoli 13.30 zajelo občino Novo mesto, kjer je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Strela pa je v stanovanjsko hišo udarila tudi v Laškem in Gomilskem v občini Braslovče, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

Neurje z močnejšim nalivom in nevihtnim pišem v Javorjah. Vir: Neurje.si.

Odneslo streho planinskega doma

Nevihte so se sredi dneva s severozahoda razširile nad osrednjo Slovenijo in tudi drugje po državi. Na ljubljanskih Jančah je odkrilo streho na tamkajšnjem planinskem domu. Posredovali so gasilci lokalnih prostovoljnih gasilskih društev.

V kampu v Ankaranu pa je strela udarila v drevo. Gasilci so pogasili požar, škode ni bilo, nam je sporočil bralec.

Tako so gasilci v ankaranskem kampu gasili drevo po udaru strele. | Foto: Bralec Omar Hanuna Tako so gasilci v ankaranskem kampu gasili drevo po udaru strele. Foto: Bralec Omar Hanuna Danes še možnost neurij

Okoljska agencija sicer napoveduje, da bodo zvečer predvsem v južni Sloveniji še pogoste plohe in nevihte, mogoča so tudi krajevna neurja. Prehodno bo zapihal veter severnih smeri, ob nevihtah na Primorskem bo močan zahodnik, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V drugi polovici noči bodo padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.

Do jutra konec padavin?

Do jutri zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. Od zahoda se bo jasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo na severozahodu okoli 12, drugod od 15 do 18 stopinj Celzija. Jutri bo večinoma sončno, popoldne bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne pa so predvsem v gorskem svetu mogoče posamezne plohe.

Ne spreglejte