Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 5. 2021,
6.11

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,62

3

Natisni članek

ARSO vreme

Četrtek, 27. 5. 2021, 6.11

2 leti, 11 mesecev

Slovenijo zajele nevihte, sodra in toča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,62

3

Popoldne so se začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte, tudi sodra in toča. Po vsej državi je neurje povzročalo nevšečnosti, v Domžalah so na terenu skoraj vse ekipe gasilcev in posredujejo na 20 lokacijah. 

Dele Slovenije sta zajela močan dež in neurje. V občini Lukovica je močnejše neurje zajelo širše območje vasi Rafolče. Zalitih je več kleti in garaž, meteorna voda ogroža več hiš. Posredujejo gasilci PGD Prevoje, Krašnja, Lukovica in Blagovica. Aktiviran je štab civilne zaščite občine Lukovica, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Podobno je bilo v občini Domžale, kjer je močnejše neurje zajelo širše območje Jarš, Rodice in Vira ter središče Domžal. Zalitih je več kleti in garaž, meteorna voda ogroža več hiš. 

Neurje z nalivi in točo je popoldne zajelo območje občine Radlje ob Dravi. Prostovoljni gasilci so iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov na območju Radelj in Vuhreda izčrpali meteorno vodo. Delavci cestnega podjetja Voc Celje pa so z regionalne ceste Dravograd–Maribor v občini Podvelka na dveh lokacijah odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet.

Veliko dela imajo tudi štajerski gasilci. Med drugim o več podrtih drevesih, zalitih kleteh, tudi o plazovih poročajo z območja Selnice ob Dravi, Ruš, Rač in Frama, Maribora, Pesnice, Poljčan ter Lovrenca na Pohorju.

Na območju občine Slovenske Konjice je zalitih več kleti in garaž, meteorna voda ogroža več objektov, prostovoljni gasilci iz več društev pa posredujejo kar na 23 lokacijah.

Fotografija, ki jo je objavil Domžalec.si prikazuje vas Rafolče v občini Lukovica. | Foto: Domžalec.si Fotografija, ki jo je objavil Domžalec.si prikazuje vas Rafolče v občini Lukovica. Foto: Domžalec.si Tudi občino Gornja Radgona je zajelo močno neurje. Tam je strela udarila v drevo, da je to zagorelo, požar so pogasili gasilci. Ti pomagajo tudi pri prečrpavanju meteorne vode iz več objektov, navaja uprava. Gasilci prečrpavajo vodo tudi v naselju Pušča na območju Murske Sobote.

O poplavljenih objektih in blatu na cestah poročajo tudi iz Trebnjega, kjer so posredovali gasilci in delavci komunale. Tudi na območju Novega mesta je neurje naneslo blato na več cest, poplavljen je en objekt. Tam prav tako posredujejo gasilci in delavci cestnega podjetja. Več objektov je poplavljenih na območju Mirne Peči.

Prometnoinformacijski center za državne ceste opozarja, da nevihte z močnimi nalivi in točo ponekod ovirajo promet, zato voznike pozivajo k previdni vožnji, prilagojeni razmeram.

Regionalna cesta Ruše–Puščava je pri Fali zaprta zaradi nanosa kamenja in zemlje. Na glavni cesti Maribor–Dravograd je pri Selnici ob Dravi zaradi poplavljenega cestišča promet urejen izmenično enosmerno, prav tako na glavni cesti Mestinje–Šentjur pri Belem, a tam zaradi zemeljskega plazu, kažejo podatki Prometnoinformacijskega centra za državne ceste, objavljeni ob 20.20.

Kakšna je napoved?

Zvečer pa se bodo padavine razširile nad večji del države. Prehodno bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine ponehale, jasnilo se bo, po nekaterih nižinah bo do jutra nastala megla, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje (Arso). Jutranje temperature bodo od 7 do 11, na severozahodu okoli 4 stopinje Celzija.

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Jutri bo na Primorskem jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22 stopinj Celzija.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo mogoče krajevne plohe. V noči na nedeljo bodo padavine prehodno zajele večji del Slovenije. Tudi v nedeljo še kaže na spremenljivo vreme z občasnim dežjem.

Nekaj fotografij z letališča na Brniku, ki jih je na Facebooku objavil Slovenski letalski promet:

Brnik toča | Foto: Slovenski letalski promet Foto: Slovenski letalski promet Brnik toča | Foto: Slovenski letalski promet Foto: Slovenski letalski promet

Brnik toča | Foto: Slovenski letalski promet Foto: Slovenski letalski promet

šola šolarji učenci
Novice To so spremembe, ki jih je sprejela vlada
solarni paneli, Michigan
Novice Zakaj je Michigan vzpostavil varuha okoljske pravičnosti?
Hrvaška
Novice Pri sosedih dodatno sproščanje ukrepov
Ne spreglejte