SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada za namestnika direktorja EIB predlaga Andreja Kavčiča

0

termometer

Vlada je danes za imenovanje na funkcijo namestnika direktorja Evropske investicijske banke (EIB) predlagala Andreja Kavčiča.

Andrej Kavčič je dolga leta služboval v skupini Svetovne banke, v preteklosti pa je že bil namestnik direktorja EIB. Delati bo začel letos, ko se izteče mandat trenutnemu direktorju EIB Antonu Ropu.

Ima bogate izkušnje iz mednarodnih finančnih institucij Kavčič je trenutno vodja sektorja za mednarodne finančne odnose na ministrstvu za finance. Ima bogate izkušnje iz mednarodnih finančnih institucij, saj je bil med februarjem 2002 in junijem 2004 svetovalec izvršnega direktorja v Medameriški razvojni banki, med julijem 2009 in oktobrom 2014 pa svetovalec izvršnega direktorja v skupini Svetovne banke.

Od aprila 2007 do junija 2009 je bil že član sveta direktorjev Evropske investicije banke, prav tako kot namestnik direktorja.

Slovenija, ki je članica te hišne banke EU postala z vstopom v povezavo leta 2004, ima kot članica ter delničarka banke pravico in dolžnost imenovati in predlagati v imenovanje predstavnike v organih banke. Banko sicer upravljajo in vodijo svet guvernerjev, svet direktorjev in upravni odbor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin