Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2007,
20.07

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 13. 12. 2007, 20.07

8 let, 2 meseca

Vlada potrdila uvedbo pomožnih policistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vlada je potrdila uredbo o pogodbenem opravljanju prostovoljne službe v pomožni policiji.

Potrdila je tudi spremembe in dopolnitve uredbe o pogodbenem opravljanju vojaške službe v rezervni sestavi Slovenske vojske in dopolnitve uredbe o vojaških uslužbencih. Uredba o pogodbenem opravljanju prostovoljne službe v pomožni policiji omogoča, da se bo ob povečanem obsegu policijskih nalog ustanovila pomožna policija. Za pomožne policiste, ki so bili v rezervno sestavo policije razporejeni na podlagi delovne dolžnosti, bo predlagano razporejanje v pomožno policijo na podlagi prostovoljne odločitve zainteresiranih državljanov za to službo in sklenjene pogodbe, je zapisano v gradivih po seji vlade.

Usposabljanje se bo začelo po programu za pomožnega policista

Predlagane rešitve temeljijo tudi na spremenjenem položaju Slovenije kot članice zveze Nato in Evropske unije ter s tem tudi povečane dejavnosti naše države zlasti pri organizaciji raznih mednarodnih srečanj. Usposabljanje novih kandidatov se bo začelo po programu osnovnega usposabljanja za pomožnega policista ter nato nadaljevalo po programih nadaljevalnega in dopolnilnega usposabljanja, je še zapisano.

Uredba o spremembah in dopolnitvah uredbe o pogodbenem opravljanju vojaške službe v rezervni sestavi Slovenske vojske ureja pravice in dolžnosti pogodbenih pripadnikov rezervne sestave, zlasti tistih brez odsluženega vojaškega roka in tistih, ki glede na potrebe Slovenske vojske nimajo ustrezne vojaško strokovne usposobljenosti za opravljanje dolžnosti vojaka v pogodbeni rezervi.

Sprejeli tudi zakon o ureditvi vprašanj o SV

Poleg te pa je vlada sprejela še uredbo o spremembah in dopolnitvah uredbe o vojaških uslužbencih, ki obsega spremembe in dopolnitve, ki so potrebne zaradi uskladitve z rešitvami, ki veljajo za poviševanje vojakov, podčastnikov in častnikov oziroma za ureditev posameznih vprašanj, ki jih določa Zakon o službi v Slovenski vojski.

Sprejeli tudi besedilo odgovora na zahtevo Varuhinje človekovih pravic Zdenke Čebašek Travnik za opredelitev do vsebine poročila Socialno etično delovanje YHD sveta vlade za invalide, ki ga bo posredovala varuhinji človekovih pravic. Vlada v odgovoru ugotavlja, da gradiva z naslovom Socialno in etično delovanje YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa ni obravnavala in zato gradivo ne odraža njenega stališča do obravnavane problematike. Varuhinja človekovih pravic je namreč naslovila na sekretariat vlade dopis, v katerem prosi, da se sekretariat opredeli do vsebine poročila Socialno in etično delovanje YHD ter pojasni, kdo je vsebinsko in finančno odgovoren za pripravo, izdajo in distribucijo omenjenega poročila.

Ne spreglejte