SiolNET. Novice Slovenija
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada popoldne znova na pogajanja s policijskima sindikatoma

0,06

termometer

stavka policistov, policisti, policija
Foto: Klemen Korenjak

Vladna pogajalska skupina je včeraj parafirala stavkovne sporazume z nekaterimi sindikati in zbližala stališča tudi s Počivavškovo skupino, danes pa bo nadaljevala pogajanja s policisti. Medtem ko so rešitve in nekatera odprta vprašanja v dogovarjanju z drugimi sindikati bolj ali manj znani, pa je vsebina pogajanj s policisti večja neznanka.

Policisti so stavko začeli februarja, po marčevski prekinitvi jo od oktobra nadaljujejo, v začetku tedna pa so jo zaostrili s temeljitejšim pregledovanjem tovornih vozil na mednarodnih mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

Predsednik vlade Marjan Šarec je v sredo napovedal, da se bo osebno zavzel za to, da bodo s policijskima sindikatoma dosegli dogovor, kot se je zavzel tudi za reševanje stavkovnih zahtev javnega sektorja.

Marjan Šarec Novice Šarec: Kljub stavki policija zagotavlja visoko raven varnosti

Policijska sindikata med drugim zahtevata ponovno vzpostavitev razmerij med plačami primerljivih poklicev. S stavkovnim sporazumom leta 2016 sta namreč sindikata z vlado dosegla sporazum o višjih plačah, a so bila leto pozneje v okviru odprave plačnih anomalij določena boljša vrednotenja delovnih mest tudi pri drugih pooblaščenih uradnih osebah.

Obenem zahtevata tudi posebno nagrado za vsako leto opravljenega dela, nadomestilo za dolžnost ukrepanja ob vsakem času, ovrednotenje prepovedi članstva v političnih strankah ter odpravo anomalij pri poklicnem in starostnem upokojevanju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin