SiolNET. Novice Slovenija
1,65

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Višje sodišče potrdilo izločitev dokazov iz pisarne odvetnika Senice

1,65

termometer

Miro Senica
Foto: Simon Plestenjak

Po enem letu so se zgodili novi premiki v sojenju v zadevi Delamaris. Višje sodišče v Celju naj bi namreč potrdilo odločitev okrožne sodnice, da se iz spisa umakne vse dokaze, ki so bili julija 2013 pridobljeni v hišnih preiskavah na domu in v pisarni odvetnika Mira Senice, je poročala POP TV.

"Te odredbe o hišnih preiskavah niso obrazložene v ključnem elementu, to je, da je bil ta ukrep hišnih preiskav nujno potreben in da ni bilo mogoče teh listin pridobiti na drug način," je za POP TV lani dejal odvetnik Senice Stojan Zdolšek.

Sodišče je pri svoji odločitvi spoštovalo ustavno odločbo in načelo odvetniške zasebnosti. Ta odvetnika varuje povsod, kjer opravlja svoj poklic, kar vključuje tako pisarno kot tudi dom.

"To mora veljati tudi za Mira Senico"

"Pravna kultura se izkazuje skozi odločbe ustavnega sodišča in spoštovanje teh odločb," je dejal Zdolšek in dodal, da mora to veljati za vse, tudi za odvetnika Mira Senico.

Sodnica se mora zdaj odločiti še o tem, ali bo sprejela sporazum o priznanju krivde, ki sta ga dosegla obtožena nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak in tožilstvo. Tovšakova je krivdo že priznala.

Če bo obramba zahtevala izločitev sodnice, ker se je že seznanila z dokazi, ki jih ne bo več v spisu, pa se bo sojenje začelo znova, z novim sodnikom.

Gre za okoli 1,3 milijona evrov, ki jih je Vegrad plačal direktorici kmetije Bužekijan Blanki Muster za svetovanje pri nakupu za 13 milijonov evrov delnic Delamarisa, v resnici pa naj bi denar kot provizijo prejel Senica.

Komentarji

7

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Cene / 28.03.2018. ob 07:22 +3 0

  Sedaj smo končno dokazali, da lahko odvidniki delajo kakršen koli kriminal, bistveno je le, da imajo vse dokaze zanj spravljene doma in v svojih poslovnih prostorih, pa jim nihče nič ne more. Čudovita država, ni kaj.

  +3 0
 • TTbow / 27.03.2018. ob 23:57 +2 0

  Potrebno je izločiti iz sodstva in dati na cesto vse osebe,ki dovoljijo, da se te dokazi izločijo. Naj križajo ljudi,ki so na morda "nekorekten" način pridobivali dokaze v kolikor so bili pridobljeni dokazi nični. Naj izgubijo službo in obtoženega spustijo pa naj mu dajo že mastno odškodnino. Vendar v kolikor so pa dokazi jasni in kažejo na krivo pa je to popolna norost.

  +2 0
 • MarkJurko / 28.03.2018. ob 09:52 +2 0

  Saj ni problem. Predpisati kako se lahko uradno krade. Kar bo izven tega, ni veljavno in se tatove lahko takoj zapre. Ne razumem kako se lahko izloči dokaze o kriminalu? To delajo lahko le kriminalci, da pomagajo svojim kameradom.

  +2 0
delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin