SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velika verjetnost za trojni referendumski ne

4

termometer

Verjetnost, da bodo na referendumih zmagali zagovorniki zakonov, je majhna. Proti uveljavitvi pokojninske reforme in zakona o preprečevanju dela na črno je več kot 40 odstotkov vprašanih.

Proti uveljavitvi zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju bo glasovalo 41,4 odstotka vprašanih, za njegovo uveljavitev pa 15,1 odstotka, še kažejo rezultati ankete, ki jih je objavil Večer. Konec januarja je pokojninsko reformo podpirala slaba četrtina vprašanih, je spomnil Večer. Odgovor, da ne bodo šli na referendum oz. da ne bodo glasovali o tem vprašanju, je tokrat podalo 17,7 odstotka vprašanih, neopredeljenih pa jih je 25,8 odstotka. Delo na črno: proti je 41,6 odstotka vprašanih Proti uveljavitvi zakona o preprečevanju dela na črno bo glasovalo 41,6 odstotka vprašanih, za uveljavitev 18 odstotkov, na referendum ne bo šlo 17 odstotkov vprašanih, neopredeljenih pa jih je 23,4 odstotka. Kot kaže, bodo padli tudi "arhivi" Proti uveljavitvi novele zakona o varovanju dokumentarnega in arhivskega gradiva bo glasovalo 28,4 odstotka anketiranih, za uveljavitev pa 20,3 odstotka. Odgovor, da ne bodo šli na referendum, je podalo 18,3 odstotka vprašanih, neopredeljenih pa jih je 33 odstotkov.

SDS bi volilo 17,5 odstotka vprašanih, SD pa 7,5 odstotka Če bi bile volitve to nedeljo, bi se za SDS odločilo 17,5 odstotka vprašanih, za SD 7,5 odstotka in za SLS 3,4 odstotka. Sledijo SNS (3,3 odstotka), LDS (2,3), DeSUS (2,1) in Zares (1,1). Med vprašanimi jih 31,2 odstotka ne bi šlo volit, neopredeljenih je 25,6 odstotka, drugo stranko bi izbralo 3,8 odstotka, 2,2 odstotka pa jih ni želelo odgovoriti.

Anketo javnega mnenja je za Večer izvedlo podjetje RM Plus od 27. do 31. maja, anketirali pa so 700 polnoletnih ljudi, naključno izbranih v aktualnem telefonskem imeniku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin