Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2024,
13.14

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

pocenitve ogrevanje Velenje

Sreda, 28. 2. 2024, 13.14

2 meseca

Velenjska komunala znižuje ceno variabilnega dela toplote

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
protest v Velenju | Foto STA

Foto: STA

Komunalno podjetje Velenje bo v petek variabilni del toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za gospodinjske odjemalce v Šaleški dolini znižalo za 0,7 odstotka na 68,2 evra za megavatno uro (MWh) brez davka. Ob tem bosta občini Velenje in Šoštanj ceno toplote za marec in april subvencionirali v višini pet evrov za MWh.

Kot je Komunalno podjetje Velenje pojasnilo na svoji spletni strani, je lahko svet ustanoviteljev komunalnega podjetja variabilni del cene toplote za gospodinjstva prilagodil po tistem, ko je Termoelektrarna Šoštanj (Teš) s 1. januarjem in nato še s 1. februarjem znižala nakupno ceno toplotne energije.

Variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo poslovnega in industrijskega odjema medtem ostaja nespremenjen in znaša 73,05 evra za MWh brez davka.

Novinarska konferenca Ljudske iniciative Velenje o nižjih cenah toplote. Predstavniki Ljudske iniciative Velenje na čelu z Asmirjem Bečarevićem.
Novice Ljudska iniciativa Velenje z zahtevami za znižanje cen toplotne energije

Močno zvišanje cene toplote je to zimo razburilo prebivalce Šaleške doline. Ljudska iniciativa Velenje je v ponedeljek Tešu vročila zahtevo, da ceno toplote zniža na 20 evrov za MWh, svoje zahteve, med drugim znižanje stopnje DDV na toplotno energijo z 22 na 9,5 odstotka ter izločitev stroška emisijskih kuponov ogljikovega dioksida iz izhodiščne cene distribucije toplote, je predstavila tudi DZ, vladi in ministrstvu za okolje, prostor in energijo.

Če zahteve ne bodo upoštevane, je iniciativa napovedala sprožitev postopka za razpis referenduma. Od pristojnih pa pričakuje, da se na njene zahteve odzovejo v naslednjih 14 dneh.

protest v Velenju
Novice V Velenju znova protesti zaradi cen ogrevanja

V Tešu so v odzivu ponovili, da ceno toplotne energije, ki jo proizvajajo za Šaleško dolino, regulira Agencija za energijo ter da s cenami za dobavo toplote ne ustvarjajo dobička, ampak krijejo le stroške proizvodnje.

Velenjsko jezero
Novice Velenjska občina na pomoč občanom pri plačilu ogrevanja

 

Ne spreglejte