SiolNET. Novice Slovenija
1,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Tržiču se je občan vmešal v obravnavo prometne nesreče

1,03

termometer

Policija slika
Foto: Ana Kovač

Tržiški policisti so v sredo obravnavali prometno nesrečo, v obravnavo katere se je vmešal naključni občan, ki ni upošteval ukrepov policistov ter je kršil javni red in mir. Drugega vročekrvneža pa so morali umiriti kranjski policisti, saj je pri nudenju prve pomoči skušal fizično obračunati z zdravstvenim delavcem.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, sta v sredo pozno popoldne v Tržiču na križišču zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila dva avtomobila. Nastala je le materialna škoda na vozilih in sam dogodek ne bi posebej izstopal, če se v obravnavo prometne nesreče ne bi vmešal naključni občan.

Miro Cerar Novice Cerar: SMC gre v koalicijo s Šarcem, ne pa z Janšo

Občan z nedostojnim vedenjem kršil javni red

"Občan je z nedostojnim vedenjem proti policistom iz ljubega miru na kraju začel kršiti javni red," je pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos. Tržičan sprva tudi ni upošteval ukrepov policistov, umiril pa se je šele po stopnjevanju teh ukrepov. Policisti so zaradi več kršitev proti njemu uvedli prekrškovni postopek.

Janez Janša SDS Novice Padla nova ideja: koalicija Janše in sredinskega bloka

Alkoholizirani moški želel fizično obračunati z zdravstvenim delavcem

V Kranju pa so policisti po dogodku v Tržiču obravnavali prijavo domnevno povzročene poškodbe moškemu na javnem kraju. Moški je v intervenciji policistov in pri nudenju prve pomoči želel fizično obračunati z zdravstvenim delavcem. Dejanje mu je preprečil policist z uporabo prisilnih sredstev.

Kršitelj je ravnanja pod vplivom alkohola stopnjeval do te mere, da so zanj odredili tudi pridržanje. Proti kršitelju policisti vodijo prekrškovni postopek, o dogodkih pred intervencijo pa še zbirajo obvestila.

Hotel Palace Posel danes Zakaj bi se srbski tajkun rad znebil Kempinskega v Portorožu? Gneča na mejnem prehodu Obrežje Avtomoto Greste na Hrvaško? V petek so možni zastoji po vsej državi. #protest

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • MarkJurko / 14.06.2018. ob 21:57 0 0

    Včasih so policisti znali take vročekrvneže hitro umiriti. Če to naredijo danes, imajo kup problemov, neote sanec jih toži in celo dobi tožbo. Potem pa delaj red. Sploh pa, če nekdo ni udeležen v nesreči ali drugem postopku, se nima kaj vmešavati v take zadeve. Najboljši zakon bi bil, da se ga lahko nagompa, da gre drugič raje mimo, brez vtikanja v tuje zadeve.

    0 0
delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin