Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2023,
17.08

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Senad Jušić Policijska akademija policija

Sreda, 15. 11. 2023, 17.08

5 mesecev, 2 tedna

V Tacnu priseglo 185 policistk in policistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
slovenska policija | Študij na višji policijski šoli je potekal dve leti, večinoma na Policijski akademiji, v času epidemije pa tudi na daljavo. Policijsko taktiko so kandidati spoznavali v Vadbenem centru Gotenica, poleg tega so se dvajset tednov praktično izobraževali na policijskih postajah. | Foto Siol.net

Študij na višji policijski šoli je potekal dve leti, večinoma na Policijski akademiji, v času epidemije pa tudi na daljavo. Policijsko taktiko so kandidati spoznavali v Vadbenem centru Gotenica, poleg tega so se dvajset tednov praktično izobraževali na policijskih postajah.

Foto: Siol.net

Pred generalnim direktorjem policije Senadom Jušićem je danes v Tacnu slovesno zapriseglo 156 študentov sedme generacije višje policijske šole, ki je svoje izobraževanje začela v času epidemije covid-19. Zaprisegi se je pridružilo tudi 29 kandidatov preteklih generacij. Jušić je izrazil veselje, da se vedno več mladih odloča za delo policista.

Skupno 185 novih policistk in policistov, od tega 125 moških in 60 žensk, bo že kmalu razporejenih na delo, in sicer na območja vseh osmih policijskih uprav, so sporočili s policije.

Generalni direktor policije Jušić je ob zaprisegi izrazil veselje, da se vedno več mladih odloča za opravljanje dela policista, ki ni samo poklic, ampak poslanstvo. "Izberejo si ga tisti ljudje, ki v sebi nosijo željo pomagati drugim. S tem nase prevzamejo precejšnjo mero odgovornosti, da bodo skrbeli za varnost ljudi. Ne le takrat, ko so v službi, temveč tudi takrat, ko niso. In to smo policisti. 24 ur na dan pripravljeni pomagati, tudi če ne nosimo uniforme," je dejal. Ocenil je, da družba od policistov pričakuje veliko, kar se opazi "zlasti v času, ko se pojavljajo nove varnostne grožnje, ki jih dandanes ni malo".

Generalni direktor policije Senad Jušić | Foto: STA/Nebojša Tejić Generalni direktor policije Senad Jušić Foto: STA/Nebojša Tejić

Vsem, ki so zaprisegli, je dejal, da so lahko ponosni na svoj dosežek, predvsem pa na svojo odločitev, da se pridružijo "modri družini". "Pomoč sočloveku, ki je tudi temelj našega poslanstva, je tisto, kar dela našo družbo boljšo. Odločitev za poklic policista je zato plemenita," so njegove besede povzeli v sporočilu za javnost.

Zaprisege se je udeležil tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki je novim policistkam in policistom dejal, da z današnjim dnem postajajo neprecenljiv košček v zahtevnem mozaiku zagotavljanja varnosti prebivalk in prebivalcev. "Vsak posamezni kandidat tukaj ve, zakaj si je želel in se odločil opravljati delo policista, vse vas pa morajo na tej poti voditi strokovnost, profesionalnost, etičnost in humanost. Izbrali ste namreč poklic, ki je časten in nesebičen, a odgovoren in pogosto tudi težak," je dejal minister.

Slovesnosti so se udeležili tudi direktorji notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave ter direktorji policijskih uprav, načelniki policijskih postaj in predavatelji.

 

Ne spreglejte