Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2024,
11.00

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

druženje pevski zbori Šentvid pri Stični

Nedelja, 16. 6. 2024, 11.00

1 teden, 1 dan

V Šentvidu pri Stični danes tradicionalno druženje pevskih zborov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Šentvidu pri Stični, pevski zbori | V programu sodelujejo tudi Policijski orkester, Folklorna skupina Vidovo in recitatorji Srednje šole Josipa Jurčiča. | Foto Daniel Novakovič/STA

V programu sodelujejo tudi Policijski orkester, Folklorna skupina Vidovo in recitatorji Srednje šole Josipa Jurčiča.

Foto: Daniel Novakovič/STA

V Šentvidu pri Stični se bodo danes ljubitelji petja družili na tradicionalnem 53. taboru slovenskih pevskih zborov. Dirigent Igor Švara je iz bogate zakladnice slovenske ljudske pesmi izbral tiste, ki opevajo ljubezen. Letos bo pesem nastopajoče ter poslušalce povezovala pod osrednjim geslom Ta šmentana ljubezen.

Dogajanje se bo pričelo ob 9. uri na sejmu domače obrti in umetnosti Vid Art, na katerem se bodo predstavili 25 ponudnikov umetnostne ter rokodelske obrti in lokalna društva. Posebna gosta letošnjega programa, ki se bo odvijal na ulicah Šentvida, sta plesni par z imenom Arbadakarba in lanski zmagovalec šova Slovenija ima talent Domen Kljun.

Ob 12.30 sledi slavnostna povorka sodelujočih pevskih zborov od gasilskega doma do OŠ Frana Verda. Na povorki bodo nastopili Konjerejsko društvo Radohova vas, Godba Stična, Godba Vodice in Mažorete Trebnje.

Dirigent Igor Švara je iz bogate zakladnice slovenske ljudske pesmi izbral tiste, ki opevajo ljubezen. | Foto: Daniel Novakovič/STA Dirigent Igor Švara je iz bogate zakladnice slovenske ljudske pesmi izbral tiste, ki opevajo ljubezen. Foto: Daniel Novakovič/STA

Na osrednji prireditvi tradicionalnega tabora na športnem igrišču pri OŠ Ferda Vesela, ki se bo začela ob 13. uri, bo navzoče pevce in poslušalce nagovoril nekdanji predsednik države Borut Pahor. Nastopilo bo okoli sto pevskih zborov, med njimi tudi otroški in mladinski zbori iz Šentvida, Ivančne Gorice in Dobrepolja. V programu sodelujejo tudi Policijski orkester, Folklorna skupina Vidovo in recitatorji Srednje šole Josipa Jurčiča.

Prireditev bo prenašala televizija Planet TV. Za uspešno izvedbo dvodnevnega programa skrbi organizacijski odbor z domačimi društvi, krajevno skupnostjo, šolo in krajani Šentvida ob finančni podpori Občine Ivančna Gorica, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter sponzorjev in donatorjev.

Tradicionalni pevski tabor je v soboto zvečer uvedel nastop slovenskih zborov iz zamejstva in tujine. Tuji nastopajoči so bili iz Srbije, Madžarske in s Hrvaške.

Luka Basi, pevec
Trendi Luka Basi med koncertom na odru strgal hlače #video
Mednarodni dan žensk, predsedniška palača, Nataša Pirc Musar
Trendi Nataša Pirc Musar zapela na samostojnem koncertu Roka Piletiča #video
Ne spreglejte