Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2012,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 11. 7. 2012, 9.52

8 let

V Prekmurju padala toča v velikosti oreha, v Bovcu poplavljalo objekte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zvečer so se pojavljale krajevne nevihte, ki se bodo lahko zavlekle tudi v noč. Iz naselja Otovci v Prekmurju so sporočili, da je pri njih padala toča v velikosti oreha.

V naselju Vadarci, v občini Puconci, je malce pred 20. uro zvečer močan veter odkril več streh na stanovanjskih in gospodarskih objektih. Domači gasilci so z plastičnimi ponjavami pokrili odkrite dele streh, dokončna sanacija pa bo potekala v jutranjih urah.

V naselju Jamna v občini Sveti Jurij ob Ščavnici je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Sveti Jurij ob Ščavnici so izčrpali okoli 15 kubičnih metrov vode iz kletnih prostorov. V naselju Pušča v občini Murska Sobota je meteorna voda zalila dve stanovanjski hiši.

V naselju Gornji Lakoš v občini Lendava je močan veter na električne žice z drevesa odtrgal večjo vejo, ki so jo odstranili dežurni iz Elektra Maribor.

Poplavilo več objektov Z nevšečnostmi se spopadajo tudi drugod po Sloveniji. V Bovcu je zaradi močnega deževja poplavilo več objektov, s severovzhoda države pa poročajo o težavah z meteornimi vodami, nekaj podrtih drevesih in odkritih strehah, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Iz Potokov, občina Kobarid poročajo, da je toča poškodovala streho neke hiše.

Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Na Primorskem bo zvečer pihala šibka burja.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 19 do 24, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Na Jadranu bo delno jasno Jutri pa bo ob Jadranu delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Pojavljale se bodo padavine, deloma plohe in nevihte. Manj jih bo ob Jadranu.

V petek in v soboto občasne padavine V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, predvsem v zahodni in severni Sloveniji bo občasno deževalo. V soboto bo dopoldne delno jasno in povečini suho. Čez dan pa se bodo začele pojavljati padavine, deloma nevihte, ki bodo zvečer zajele vso državo.

Ne spreglejte