Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2022,
15.36

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

5

Natisni članek

predsednik kandidatura Janez Cigler Kralj

Torek, 13. 9. 2022, 15.36

1 leto, 7 mesecev

Kandidaturo za predsednika republike vložila Bezenšek in tudi Cigler Kralj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

5

Janez Cigler Kralj | Janez Cigler Kralj napoveduje, da se bo zavzemal za vse, ki so bili v zadnjih treh desetletjih pozabljeni in odrinjeni na rob družbe. | Foto STA

Janez Cigler Kralj napoveduje, da se bo zavzemal za vse, ki so bili v zadnjih treh desetletjih pozabljeni in odrinjeni na rob družbe.

Foto: STA

Glasbenik Gregor Bezenšek je prvi kandidat, ki je uradno vložil kandidaturo za predsednika republike. To je po njegovih besedah podprlo 5.673 volivcev. Kandidaturo za predsednika republike je s podporo NSi in njenih poslancev vložil tudi vodja poslanske skupine NSi Janez Cigler Kralj. Predsedniška kandidata Anže Logar in Nataša Pirc Musar, ki imata po javnomnenjskih anketah visoko podporo, sta sporočila, da bosta svoji kandidaturi kot neodvisna kandidata s podpisi volivcev vložila prihodnji teden, stranke koalicije pa medtem odločitev o predsedniških kandidatih še čakajo.

Gregor Bezenšek je ob vložitvi kandidature poudaril, da se v tekmo podaja kot neodvisen kandidat. Med ključnimi prioritetami svojega programa navaja politično sodelovanje in zavzemanje za ranljive skupine prebivalstva.

Janez Cigler Kralj pa je ob vložitvi kandidature na Državno volilno komisijo (DVK) napovedal, da se bo tako v kampanji kot tudi ob morebitni izvolitvi zavzemal za to, da bodo "ustvarjalni in podjetni, tisti, ki zmorejo, spet spoštovani in cenjeni", prav tako pa, da bo cenjeno delo, s katerim bo mogoče dostojno preživeti.

Dobran Božič
Novice Dobran Božič: Za Putina je stanje, da bi izgubil vojno, nesprejemljivo

Najprej stavijo na uvrstitev v drugi krog

Napoveduje tudi, da se bo zavzemal za vse, ki so bili v zadnjih treh desetletjih pozabljeni in odrinjeni
Marta Kos
Novice Marta Kos odstopila kot podpredsednica Gibanja Svoboda
na rob družbe. Med ključnimi prioritetami svoje kandidature navaja tudi krepitev miru in varnosti, kar bi Slovenija po njegovih besedah dosegla z modernizacijo in finančnimi vložki v Slovensko vojsko. Ob tem sicer Cigler Kralj na drugi strani navaja še "prizadevanja na evropski in svetovni ravni za krepitev oziroma povezovanje vseh obrambnih sil v svetu, ki se zelo spreminja in potrebuje skupno akcijo za ohranitev miru in varnosti".

O tem, na kakšen rezultat na predsedniških volitvah stavi, pa je vodja poslancev in nekdanji minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti danes dejal le, da gredo "korak za korakom". Najprej tako stavijo na uvrstitev v drugi krog, nato pa bodo delali naprej, je dejal.

Tonin: Volivci, ki bodo volili desnosredinskega kandidata, končno dobili svojega kandidata

Prvak NSi Matej Tonin pa je ob vložitvi kandidature strankinega kandidata ocenil, da se s tem povečuje možnost drugega kroga predsedniških volitev, zlasti za desnosredinske kandidate. Prepričan je, da so s kandidaturo Ciglerja Kralja volivci, ki bodo volili desnosredinskega kandidata, končno dobili svojega kandidata in se bodo zato tudi množično udeležili volitev, stranka pa, da je s tem veliko naredila za demokracijo in Slovenijo, da bo ta končno dobila tudi desnosredinskega predsednika.

Pirc Musarjeva in Logar bosta kandidaturi vložila prihodnji teden

Predsedniška kandidata Anže Logar in Nataša Pirc Musar, ki v javnomnenjskih anketah uživata visoko podporo, sta danes sporočila, da bosta svoji kandidaturi kot neodvisna kandidata s podpisi volivcev vložila prihodnji teden. 

Poslanec SDS Logar je sicer že pred časom sporočil, da je zbral več 12 tisoč podpisov podpore volivcev, za vložitev kandidature zgolj s podpisi volivcev jih potrebuje pet tisoč. Ob napovedi kandidature je sicer Logar napovedoval, da bo ob zbranih podpisih za podporo zaprosil tudi matično SDS, danes pa je sporočil, da bo zaradi velikega števila zbranih podpisov kandidaturo vložil zgolj s podpisi volivcev.

V volilnem štabu pravnice Pirc Musarjeve števila zbranih podpisov za zdaj niso razkrivali, danes pa so sporočili, da so jih zbrali dovolj in so Državno volilno komisijo (DVK) že zaprosili za predlog termina za oddajo podpisov in s tem vložitev kandidature.

Stranke koalicije pa odločitev o predsedniških kandidatih še čaka.

 

 

Ne spreglejte