Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2023,
9.12

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

Natisni članek

Ljubljana policija

Torek, 19. 12. 2023, 9.12

4 mesece, 2 tedna

Ljubljančan osumljen umora: truplo 37-letnika odvrgel v gozd, našli so ga sprehajalci #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

​ Rebeka Krašovec ​

"38-letni Ljubljančan je utemeljeno osumljen umora 37-letnika. Kaznivo dejanje je storil v stanovanju v središču Ljubljane, nato pa truplo odpeljal in odvrgel v gozdu na območju Krima,"  je na novinarski konferenci povedal Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije. Truplo so avgusta po naključju našli sprehajalci, obdukcija je pokazala, da je 37-letnik umrl zaradi strelnih ran. Osumljenec je še vedno na begu, policija pa pri iskanju sodeluje tudi s tujimi preiskovalnimi organi. 

Poleti smo poročali, da so na Krimu našli človeške kosti. Stekla je intenzivna kriminalistična preiskava, ugotovitve pa je na novinarski konferenci predstavil Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije.

"Ljubljanski policisti so bili sredi marca obveščeni, da svojci pogrešajo 37-letnega moškega, doma z območja Ljubljane. Policisti so v sodelovanju s svojci takoj začeli izvajati ukrepe za iskanje in izsleditev pogrešane osebe in pri tem intenzivno zbirali obvestila o mogočih razlogih za izginotje. Na podlagi zbranih obvestil se je kmalu pojavil sum, da je 37-letnik žrtev nasilnega kaznivega dejanja. Nadaljnjo kriminalistično preiskavo so prevzeli kriminalisti PU Ljubljana," je povedal Zrinski. 

Osumljenec je na begu

Na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov so ugotovili, da je 37-letni Ljubljančan žrtev kaznivega dejanja umora, ki ga je utemeljeno osumljen 38-letni Ljubljančan. Kaznivo dejanje je storil v stanovanju v središču Ljubljane, nato pa truplo odpeljal in odvrgel v gozdu na območju Krima, kjer so ga po naključju našli sprehajalci. Obdukcija je pokazala, da je 37-letnik umrl zaradi strelnih ran. 

"Motiv za izvršitev kaznivega dejanja je po do zdaj zbranih podatkih koristoljubje, in sicer dolžniško razmerje osumljenca do žrtve. Osumljenca do zdaj še nismo prijeli, policija izvaja vse potrebne ukrepe za izsleditev osumljenca, pri tem pa sodelujemo tudi s tujimi varnostnimi organi, je sklenil Zrinski. 

slovenska policija
Novice V okolici Ljubljane našli človeške kosti. Gre za žrtev kaznivega dejanja?
Ne spreglejte