SiolNET. Novice Slovenija
Oglasno sporočilo
 • Messenger
 • Messenger

V nedeljo, 9. decembra, začenja veljati nov vozni red vlakov

Oglasno sporočilo

Novi vozni red Slovenskih železnic, ki bo začel veljati v nedeljo, 9. decembra 2018, prinaša nekaj novosti tako v notranjem kot mednarodnem potniškem prometu.

Slovenske železnice

V notranjem prometu izpostavljamo:

 • Na območju Ljubljane se odpirata dve novi postajališči, in sicer na progi Novo mesto–Ljubljana postajališče Lavrica in na progi Postojna–Ljubljana postajališče Ljubljana–Dolgi most. Obe postajališči sta vključeni v mestno vozovnico Ljubljane (cena dnevne mestne vozovnice za odrasle je 2,20 evra, mesečne pa 35,20 evra).
 • Zaradi potreb turistov imata po novem mednarodna vlak Budimpešta–Celje–Ljubljana postanek tudi v Rimskih Toplicah z odhodom v smeri Ljubljane ob 15.34 in vlak 247 Ljubljana–Celje–Budimpešta z odhodom v smeri Celja ob 10.02.
 • Na progi Jesenice–Ljubljana je dodana nova povezava od postajališča Medno do Ljubljane ob 8.32.
 • Izboljšana je popoldanska povezava iz Ljubljane v smeri Ptuja in Ormoža, kjer je poleg direktnega vlaka IC z odhodom iz Ljubljane ob 17.15 dodana še večerna povezava z odhodom iz Ljubljane ob 20.12 in prestopom v Račah za smer Ptuj.
 • Na progi Ptuj–Maribor bo prvi jutranji vlak z odhodom s Ptuja ob 5.00 po novem vozil prek Pragerskega in tako se pridobi dodatna povezav Pragersko–Maribor z odhodom iz Pragersko ob 5.31 s povezavo proti Ljubljani. Dodatna hitra povezava za Maribor je z regionalnim vlakom z odhodom s Ptuja ob 6.41 in prihodom v Maribor ob 7.12.
 • Na progi Ljubljana–Sežana je uveden nov lokalni vlak z odhodom iz Ljubljane ob 5.42 in pa hitri regionalni vlak z odhodom ob 15.10. V obratni smeri, iz Sežane proti Ljubljani, je omogočena nova povezava z lokalnim vlakom ob 8.55 in regionalnim vlakom z odhodom ob 18.17.

V mednarodnem prometu izpostavljamo:

 • Na zahtevo Hrvaških železnic bosta dnevna vlaka številka 482 z odhodom iz Ljubljane za Reko ob 15.10 in številka 483 z odhodom z Reke ob 11.55 za Ljubljano vozila le v poletni sezoni od 7. 6. do 11. 9. 2019.
 • Vlaki v smeri Italije in obratno bodo vozili tudi po novem voznem redu, in sicer iz Ljubljane v smeri Trsta z odhodom ob 6.00 in 16.10.
 • V novem voznem redu dnevne direktne povezave v smeri Avstrije do Gradca, Dunaja (z zvezami za Prago, Brno, Bratislavo, Varšavo), Salzburga, v smeri Nemčije do Münchna (z zvezami za Pariz, Bruselj, Amsterdam, Koebenhavn in drugih mest v Nemčiji) in Frankfurta, v smeri Madžarske do mest Zalaegerszeg, Veszprem in Budimpešta, v smeri Hrvaške do Zagreba (z zvezami za Split) in Reke, v smeri Srbijedo Beograda.
 • V okviru ponudbe nočnih vlakov so povezave z nočnima vlakoma s spalniki in ležalniki za smer Feldkirch, Buchs, Zürich ter München.
 • Poleg povezav do letališč Gradec, Frankfurt, Dunaj in München je z Ljubljano povezano tudi letališče Ronke v Trstu.

Nakup vozovnic prek spleta in novi vlaki

Potniki lahko od zdaj vozovnice za vlake Slovenskih železnic kupijo tudi prek spleta. Prodaja vozovnic prek spleta je sicer le eden od projektov v sklopu modernizacije železnic. Prihodnje leto se pričakuje tudi prihod prvega novega vlaka proizvajalca Stadler. Pogodba za nakup prvih 26 novih vlakov je že podpisana, v nadaljevanju pa želijo na Slovenskih železnicah nakup razširiti na dodanih 26 vlakov. Prav tako bodo prenovili nekatere obstoječe potniške vagone. Ti projekti se bodo nadaljevali z vzpostavitvijo brezžičnega interneta na vlakih. V načrtu je tudi vzpostavitev kartomatov – avtomatov za prodajo vozovnic.

Novost je tudi brezplačna telefonska številka Slovenskih železnic za potniške informacije

Potnikom Slovenskih železnic je po novem na voljo brezplačna telefonska številka 080 81 11, dosegljiva vsak dan med 6. in 22. uro.


Naročnik oglasne vsebine so Slovenske železnice. 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin