SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani že stoji minaret (foto in video)

10

termometer

Lansko pomlad so med Parmovo in Kurilniško ulico v Ljubljani začeli graditi Islamski kulturni center z džamijo. Poglejte, kako napredujejo dela.

Delavci že gradijo minaret, ki bo ob dokončanju visok 40 metrov. Islamski center bo vrata predvidoma odprl prihodnje leto.

[video: 57785 / Gradnja džamije.]

Gradnja džamije.

Glavni izvajalec gradbenih del je podjetje Gorenje projekt. Glavni izvajalec gradbenih del je podjetje Gorenje projekt. Islamski center bo poleg džamije zajemal še športno dvorano, prostore za izobraževanja, parkirišče za avtomobile, restavracijo in amfiteater. Islamski center bo poleg džamije zajemal še športno dvorano, prostore za izobraževanja, parkirišče za avtomobile, restavracijo in amfiteater. Islamska skupnost je s Katarjem podpisala pogodbo za 11 milijonov evrov, kar zadostuje, da se "na grobo" zgradijo vsi objekti, vključno z minaretom. Islamska skupnost bo morala priskrbeti še dodatna sredstva za dokončanje projekta. Islamska skupnost je s Katarjem podpisala pogodbo za 11 milijonov evrov, kar zadostuje, da se "na grobo" zgradijo vsi objekti, vključno z minaretom. Islamska skupnost bo morala priskrbeti še dodatna sredstva za dokončanje projekta. Džamija bo sprejela okoli tisoč vernikov. Džamija bo sprejela okoli tisoč vernikov. Celotna investicija, vključno z nakupom zemljišča, izdelavo projekta, gradnjo ceste z infrastrukturo in samim Islamskim kulturnim centrom, je vredna 35 milijonov evrov, objekt pa 22 milijonov evrov. Celotna investicija, vključno z nakupom zemljišča, izdelavo projekta, gradnjo ceste z infrastrukturo in samim Islamskim kulturnim centrom, je vredna 35 milijonov evrov, objekt pa 22 milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1484
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin