SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani bo zaživelo socialno podjetje Gostilna dela

3

termometer

 | Foto:
Z delovanjem bo začelo podjetje Gostilna dela, ki je nastalo v okviru projekta Tovarna dela - Vstop v svet dela, katerega namen je usposabljanje mladostnikov, ki jim grozi socialna izključenost.

Gostilna Tovarne dela bo svojim gostom ponujala obroke, ki bodo združevali elemente tradicionalnih jedi in sodobnega načina prehrane, ter bodo sestavljeni po načelih zdrave prehrane. Celostno ponudbo gostilne, ki svoja vrata odpira na Poljanski cesti 7 v Ljubljani, bodo dopolnjevali oddelek pripravljene hrane, ki jo gostje lahko vzamejo s sabo, dostava hrane v času kosila na dom ali v pisarno ter catering.

Projekt Tovarna dela - Vstop v svet dela je projekt priprave in razvoja socialnega podjetja z gostinsko dejavnostjo, ki ga izvajajo družba Centerkontura skupaj s partnerjema Vzgojno-izobraževalnim zavodom Višnja Gora in društvom DSP Center. Namenjen je mladim iz ranljivih ciljnih skupin, starim med 17 in 25 let, ki jim grozi nevarnost dolgotrajne brezposelnosti in socialne izključenosti.

Za delo usposobili 14 mladih, ki so opustili šolanje Projekt Tovarna dela - Vstop v svet dela se izvaja v okviru javnega razpisa ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in je sofinanciran s sredstvi Evropskega socialnega sklada. V okviru projekta Tovarna dela - Vstop v svet dela so partnerji projekta usposobili 14 mladih, ki so opustili šolanje ali niso imeli zadostne izobrazbe za opravljanje poklica in samostojno življenje.

V Vzgojno-izobraževalnem zavodu Višnja Gora je potekalo trimesečno usposabljanje za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije za poklica pomočnik kuharja in pomočnik natakarja. Izmed mladih, vključenih v program usposabljanja, jih je bilo izbranih pet, ki so dobili zaposlitev v okviru projekta, ostalim devetim pa družba Centerkontura pomaga pri iskanju zaposlitve pri drugih delodajalcih.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin