SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Gorenji vasi bodo odprli novo obvoznico

4

termometer

V Gorenji vasi bodo popoldne odprli obvoznico, ki se bo izognila najbolj strnjenemu delu naselja. Večina sredstev je bila pridobljena iz evropskih skladov.

Direkcija za infrastrukturo je zaključila z gradnjo 618 metrov dolge obvoznice v Gorenji vasi, ki jo je sofinancirala EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 85 odstotkov upravičenih stroškov oziroma dobra dva milijona evrov. Vrednost celotnega projekta je sicer ocenjena na 5,5 milijona evrov, vrednost gradnje pa je znašala 2,37 milijona evrov, so sporočili z direkcije za infrastrukturo.

Obvoznica zagotavlja boljšo prometno varnost vseh udeležencev v prometu, izboljšano kakovost bivanja prebivalcev Gorenje vasi ter izboljšano povezanost regionalnih in medobčinskih središč, so še zapisali.

Dve novi križišči in avtobusni postajališči Z gradnjo obvoznice je nadomeščen odsek regionalne ceste, ki je potekal skozi najbolj strnjen del naselja Gorenja vas. V sklopu investicije so bili poleg 618 metrov dolge obvoznice urejeni dve križišči, izveden podporni zid in več protipoplavnih zidov ter protihrupna zaščita.

Za najšibkejše udeležence v prometu je poskrbljeno z ureditvijo dveh avtobusnih postajališč, gradnjo varovalne ograje in dveh brvi. Za dvoživke pa je bilo urejenih več cevnih prepustov.

Obvoznico bosta popoldne v uradno uporabo predala minister za infrastrukturo Peter Gašperšič in župan Gorenje vasi - Poljane Milan Čadež.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin