Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 5. 2011,
9.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

cvetje razstava

Sobota, 21. 5. 2011, 9.35

7 let, 12 mesecev

V Bohinju se začenja mednarodni festival alpskega cvetja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubitelji neokrnjene narave se bodo vponovno zbirali na mednarodnem festivalu alpskega cvetja, ki bo z izleti, delavnicami in predavanji tokrat že petič popestril turistično ponudbo kraja.

Tudi na 5. mednarodnem festivalu alpskega cvetja železni repertoar prireditev ostaja enak kot prejšnja leta, je na četrtkovi novinarski konferenci povedal direktor Turizma Bohinj Klemen Langus. Pojasnil je, da bodo na voljo vrsta botaničnih in ornitoloških izletov po dolini in visokogorju, številne delavnice za otroke, vključno z vpogledom v bohinjske pripovedke in legende, ter delavnice za odrasle, ki se bodo lahko med drugim poučili o izdelovanju šopkov in nabiranju zdravilnih rastlin.

Domačini pripravljeni na sodelovanje Pri pripravi prireditev v največji meri sodeluje lokalna skupnost z različnimi društvi, pa tudi z osnovno šolo in vrtcem. Domačini so po Langusovih izkušnjah zelo pripravljeni na sodelovanje. Zaenkrat tudi ni nikakršnih zapletov s prezgodnjo košnjo travnikov, poraščenih z alpskih cvetjem, saj je festival časovno umeščen v čas pred običajno košnjo. Tako lahko obiskovalci ob pogledu na kulturno krajino uživajo v več kot 1000 različnih rastlinskih vrstah.

Ddobro sodelovanje s Triglavskim narodnim parkom S festivalom domačini spoznavajo, da so lahko že sami travniki cvetlic pomemben gospodarski temelj. Festival namreč z naravno dediščino v Bohinj privablja goste tudi izven časa glavne turistične sezone ter tako povečuje prihodek iz turizma. Ob tem Turizem Bohinj dobro sodeluje tudi s Triglavskim narodnim parkom, s katerim usklajuje svoje interese. "Ogromno pa je še dela, da bodo tudi turistični ponudniki vzeli narodni park za svojega," je opozoril Langus.

Festival alpskega cvetja sicer ne želi sloneti le na naravni dediščini, ampak vključuje še vrsto kulturnih dogodkov. Nekaj sredstev bodo organizatorji festivala odslej poskušali pridobiti tudi s prijavo na evropski kulturni program. "To pomeni, da bomo morali na festival cvetja pogledati z vidika kulture in se nam bo odprl še en vidik pomembnosti takšnih turističnih produktov," je prepričan direktor bohinjskega turizma.

Ne spreglejte