Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 9. 2021,
19.04

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,67

100

Natisni članek

Bojan Požar Ura moči

Nedelja, 5. 9. 2021, 19.04

2 leti, 7 mesecev

Ura moči: "Levi eliti je spodletelo, zato je duh ušel iz steklenice" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,67

100

Zakaj se osebam, ki v Sloveniji povzročajo vandalizem na ulicah, ne zgodi nič. Peter Gregorčič pojasnjuje, da gre v resnici za otroke elite levice, ki jim ni uspelo zrušiti Janševe vlade. "Zdaj ne vedo več, kaj narediti. Duh je ušel iz steklenice," je dejal v oddaji na Planet TV Ura moči.

Kdo je odgovoren, da se po ulicah širi politični vandalizem skrajne levice na neprijavljenih protestih? Ali je kriva policija, so krivi mediji, politika ali kdo drug, je zanimalo voditelja Bojana PožarjaBoštjan M. Turk je prepričan, da v ozadju stoji tako imenovana paradržava. "Gre za nenormalno stanje. Največja težava je policijsko-sodna vertikala, ki je politično pokrita. Osebam, ki povzročajo vandalizem, pa se ne zgodi nič," opozarja Turk.

Zakaj se osebam, ki povzročajo vandalizem, ne zgodi nič, pa Peter Gregorčič pojasnjuje, da gre v resnici za otroke elite levice. "V začetku so jih uporabili z namenom, ker so mislili, da bodo z uličnimi protesti zelo hitro sesuli Janševo vlado. Še preden bi jih nova oblast odklopila od korita. Ker jim to ni uspelo, so poskusili z izvolitvijo novega mandatarja in številnimi interpelacijami, a neuspešno. Zdaj ne vedo več, kaj narediti. Duh je ušel iz steklenice. To se vedno zgodi, če ne opravijo svoje naloge in če zadeva ni končana. Poskušajo streljati z več topovi, nekateri topovi pa jim uidejo," je prepričan Gregorčič, ki se strinja z nedotakljivostjo teh ljudi.

Kakšno je stanje slovenske desnice?

Voditelja je v nadaljevanju zanimalo tudi stanje slovenske desnice devet mesecev pred rednimi parlamentarnimi volitvami. Gregorčič je spomnil, da je Janševa SDS verjetno edina stranka v slovenskem prostoru, ki je kadarkoli pripravljena na volitve.

Za stranko NSi je dejal, da se zelo trudi, da ima tudi veliko rezultatov, vendar pa ji preboja ne uspe doseči. "Političnega kapitala ne morejo pretvoriti v volilne glasove," opozarja Gregorčič.

Po njegovem prepričanju NSi preboja ne more doseči zato, ker ji za zdaj še ni uspelo prepričati volivcev, da lahko ponudi mandatarja. "Iz slovenske politične zgodovine vidimo, da stranki, ki ni prepričala volivcev, da lahko ponudi mandatarja, ni uspelo narediti preboja. Tudi SD je naredila preboj takrat, ko so ljudje verjeli, da je lahko Pahor mandatar. Tu pa nastopi težava. Če bi se Matej Tonin ponudil za mandatarja, bi ga Janša začel rezati, saj mu to ne ustreza," je prepričan Gregorčič. Špekulira, da bi NSi prav zaradi te težave lažje naredila kupčijo s stranko SD.

Ali SDS res kanibalizira NSi?

Turku se zdi smešno poročanje medijev, da SDS v aktualni koaliciji kanibalizira NSi. "NSi je prav prek SDS dosegla vse, kar je dosegla. Imajo ključne resorje v državi. Tega niso imeli niti pred 25 leti, v obdobju vlade Lojzeta Peterleta, ki je zgodovinsko odpovedal in ni bil več dojet kot nosilec mandatarstva. Pojavil se je nesrečen satelit Ljudmila Novak, ki bi se ga morali absolutno znebiti, saj v vodstvo stranke vnaša trenje in anarhijo," je prepričan Turk. Dodaja, da ima Novakova svojo agendo. "Vleče evropsko plačo, doma pa da mir. V 15 letih njene politične kariere se ne spomnim enega izvirnega stavka oziroma dejanja, po katerem bi jo lahko prepoznal," je še kritičen Turk.

V nadaljevanju so spregovorili še o pomembnosti letošnjega Blejskega strateškega foruma. Več si oglejte v spodnjem videoprispevku:

Ne spreglejte