SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

UKC Ljubljana zavrača govorice. "Voda je pitna."

2

termometer

"Voda na Pediatrični kliniki in v drugih objektih UKC Ljubljana je pitna," so sporočili z UKC Ljubljana in zavrnili govorice, ki so se zadnje čase pojavljale v medijih.

Kot so zagotovili, to potrjuje Poročilo o redno opravljenih mikrobioloških preskusih odvzetih vzorcev vode iz vodovodnega omrežja objektov z dne 15. julija 2014. Skupno so iz vodovodnega omrežja Pediatrične klinike odvzeli 26 vzorcev vode, pri vseh vzorcih pa so ugotovili mikrobiološko skladnost, kar pomeni, da je voda pitna. Preplah nepotreben Sanitarna inženirka Biserka Moder, ki je v UKC Ljubljana zadnja tri leta zadolžena za nadzor zdravstvene ustreznosti pitne vode, je dejala, da UKC Ljubljana izvaja vse preventivne ukrepe za vzdrževanje nizkega števila mikroorganizmov v internem vodovodnem omrežju. "Voda je ves čas zdravstveno ustrezna, saj ne vsebuje mikroorganizmov, parazitov in njihovih razvojnih oblik v številu, ki bi lahko predstavljalo nevarnost za zdravje ljudi ali drugače povedano – je skladna s Pravilnikom o pitni vodi, higiensko neoporečna in ne predstavlja nobene nevarnosti za zdravje," je zagotovila.

"Kakršenkoli preplah, da voda na Pediatrični kliniki ali kjerkoli drugje v UKC Ljubljana ni pitna, ali še več, da je zaradi pitja mogoča okužba, je povsem nepotreben," je še sporočila služba za odnose z javnostmi UKC Ljubljana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin