Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Četrtek,
30. 6. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Trigranit Emonika Zoran Janković Predlagaj županu

Četrtek, 30. 6. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Predlagaj županu

Trigranit in SŽ iščejo način in investitorje za končanje Emonike

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Emonika-dejansko | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Kdaj bo končan projekt Emonika, še ni znano, saj se Trigranit in Slovenske železnice še pogovarjajo o načinu nadaljevanja projekta. Potencialni novi investitorji se menda že pojavljajo.

Naš bralec iz Ljubljane je župana Zorana Jankovića vprašal: "Zanima me, kakšno je stanje z obnovo oz. gradnjo 'glavne' avtobusne/železniške postaje v Ljubljani. Podjetje Trigranit se je pred tremi leti umaknilo, nadaljnjih informacij glede Emonike pa ni zaslediti. Kakšen je načrt? Prihodnost?"

MOL ni pogodbena partnerica, znižanje komunalnega prispevka ni mogoče

Na Odseku za odnose z javnostmi MOL so odgovorili: "Gradnja celotnega kompleksa potniškega centra s predvidenimi objekti je vezana na lastništvo posameznih zemljišč. Pri gradnji morajo sodelovati vsi lastniki, ki lahko navedejo tudi terminski plan gradnje. MOL ni pogodbena partnerica, zato o nadaljevanju projekta ne moremo govoriti."

Dodali so, da je MOL z investitorjem vseskozi sodelovala pri pripravi pogodbe o opremljanju in odločbe o odmeri komunalnega prispevka: "Leta 2012 je investitor podal novo vlogo, in sicer samo za gradnjo 1. faze, ker je nameraval najprej zgraditi objekt nakupovalnega središča, avtobusne in železniške postaje, tj. brez prvotno načrtovanih poslovne stolpnice in hotela.

Na podlagi njihovega novega predloga smo pripravili osnutek pogodbe o opremljanju in odločbo za odmero komunalnega prispevka, v sredini lanskega leta pa so se usklajevanja na strani investitorja ustavila. Investitorja smo pozvali, da nam posreduje informacije o nadaljevanju postopka sklenitve pogodbe in izdaje odločbe, vendar odgovora investitorja nismo prejeli. MOL nima zakonske podlage za znižanje komunalnega prispevka."

Žarišče uspeha ali neuspeha? | Foto: Tina Deu Žarišče uspeha ali neuspeha? Foto: Tina Deu

"Na nas so se že obrnili potencialni investitorji"

Na MOL pravijo, da so storili vse, kar je bilo v njihovi pristojnosti: "V prostorskih aktih smo določili pogoje za gradnjo Emonike in tudi zagotovili poglobitev železnice v prihodnosti. Zdaj sta na potezi investitorja, madžarski Trigranit in Slovenske železnice."

Obrnili smo se tudi na Trigranit oziroma podjetje Emonika, od koder pa nam niso odgovorili na naša vprašanja. Iz Slovenskih železnic nam je odgovorila Eva Fedensberg Kerenčič iz oddelka za marketing in odnose z javnostmi: "Še vedno se dogovarjamo s Trigranitom o mogočih načinih za nadaljevanje projekta Emonika. Sicer so se na nas že obrnili potencialni investitorji, vendar pogovori še potekajo in v tem trenutku bi bilo še mnogo prezgodaj, da bi s tem seznanjali javnost."

Pišite nam

Če imate tudi vi podoben problem oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v vaši občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si

Ne spreglejte