TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 6. 2023,
9.25

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

Natisni članek

starši pripor sodnik avtomobil otrok smrt

Ponedeljek, 26. 6. 2023, 9.25

7 mesecev, 4 tedne

Tragedija v Sv. Lovrencu: 30-dnevni pripor odredili tudi partnerju matere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24
Otrok v avtu | Še ne dve leti star deček je 20. junija umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini.  Fotografija je simbolična.  | Foto Shutterstock

Še ne dve leti star deček je 20. junija umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. Fotografija je simbolična.

Foto: Shutterstock

Preiskovalna sodnica je v petek zvečer po zaslišanju partnerja mame še ne dveletnega dečka, ki je prejšnji teden umrl v razgretem avtu pred domačo hišo v Sv. Lovrencu pri Preboldu, odredila 30-dnevni pripor, poročajo Dnevnik in Slovenske novice. Tako sta v priporu dečkova mama in njen partner, in sicer zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti.

Odvetnica dečkove mame Tina Škorja je v petek za STA povedala, da se je osumljena na zaslišanju pred preiskovalno sodnico zagovarjala z molkom.

Zaslišanje partnerja matere je potekalo ločeno, po poročanju medijev je njegov odvetnik Andrej Janežič.

Oba sta osumljena povzročitve smrti iz malomarnosti 

Oba sta osumljena povzročitve smrti iz malomarnosti, storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Še ne dve leti star deček je 20. junija umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. Kot je v četrtek povedal Aleš Slapnik iz celjske kriminalistične policije, preiskava še poteka, zato takrat še ni mogel odgovoriti na vprašanje, koliko časa je bil otrok v vozilu.

Neuradno naj bi bil otrok v vozilu najmanj dve uri. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči, pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka.

Policija ju je v preteklosti že obravnavala 

V preteklosti je policija mamo in njenega partnerja že obravnavala. Enega od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja. Slapnik je tudi povedal, da ima mati več otrok.

Med pridržanjem staršev so za sorojence umrlega poskrbeli sorodniki. Kot je povedal direktor Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška Marko Verdev, s sorojenci sodelujejo krajevno pristojni centri za socialno delo v okviru izvajanja razbremenilnih pogovorov in nudenja psihološke pomoči, če bi jo potrebovali.

Slapnik je v četrtek tudi dejal, da so obema osumljencema odvzeli telesne tekočine zaradi preverjanja, ali sta bila med dogodkom pod vplivom prepovedanih drog. Za povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih letih, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

Aleš Slapnik
Novice Mati umrlega otroka v Sv. Lovrencu v enomesečni pripor
Otrok v avtu
Novice Smrt otroka v avtomobilu: med hišno preiskavo našli drogo #video
Otrok v avtu
Novice Mati dečka, ki je umrl v razgretem vozilu, in njen partner znanca policije #video
avtosedež otrok varnostni pas
Novice Zakaj se lahko zgodi, da pozabimo otroka v avtu?
Otrok v avtu
Novice Po smrti otroka v razgretem avtomobilu materi in partnerju odvzeli prostost
Ne spreglejte