Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2013,
8.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tomaž Lovše Karibi denar

Četrtek, 28. 11. 2013, 8.32

7 let, 12 mesecev

Tomaž Lovše je imel na Karibih 42 milijonov evrov, koliko mu je ostalo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred manj kot letom dni je imelo podjetje Findale Enterprise, s katerim je Tomaž Lovše obvladoval slovenski in italijanski Diners, za več kot 42 milijonov evrov premoženja.

Pred dnevi objavljeno letno poročilo italijanskega Dinersa razkriva, da je imelo podjetje Findale Enterpise z Britanskih Deviških otokov, sicer v lasti Tomaža Lovšeta, še konec lanskega leta več kot 42 milijonov evrov premoženja, v Dnevniku piše Tomaž Modic.

Koliko denarja mu je ostalo? Po pisanju omenjenega časnika sta glavnino sredstev v omenjenem podjetju verjetno predstavljala lastništvo v italijanskem in slovenskem Dinersu. Lovše je oba sicer izgubil v prvi polovici letošnjega leta. Prodati ju je moral na zahtevo bančnih regulatorjev po vračilu večmilijonskih posojil povezanim osebam. Koliko premoženja je po zaključku prodaje ostalo Lovšetu, sicer ostaja neznanka, piše v članku.

Po navedbah avtorja je številka nedvomno dosti nižja od 26 milijonov evrov, koliko je pred manj kot letom znašala razlika med sredstvi in obveznostmi Findala. Kot še piše Dnevnik, je imelo Lovšetovo podjetje za več kot 16 milijonov evrov finančnih in poslovnih obveznosti, do koga, ni znano.

Diners v Italiji s 5,8, pri nas s 13 milijoni izgube Iz najnovejših bilanc in poslovnih izkazov tako slovenskega kot tudi italijanskega Dinersa je razvidno, da je Lovše obe družbi pustil v visokih izgubah. Diners Club Italia je ustvaril kar 5,8 milijona evrov čiste izgube, podobno pa je bilo tudi z njegovo slovensko izpostavo. Slovenski Diners je na poslovni register sprav sicer posredoval podatke o doseženem minimalnem dobičku. Po skrbnem pregledu slovenske družbe pa so novi lastniki ugotovili za kar 13 milijonov evrov čiste izgube, še piše časnik.

Ne spreglejte