SiolNET. Novice Slovenija
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Styria vstopila v lastnika portalov Žurnal24 in MedOverNet

0,12

termometer

zurnal24.si
Foto: zajem zaslona

Avstrijska medijska družba Styria Media International je kupila manjšinska deleža v družbah Feniks Media, ki izdaja novičarski portal zurnal24.si, ter OverNet, ki izdaja zdravstveni in forumski portal Med.Over.Net.

"Pomemben investicijski cilj Styrie je nadaljevati pozitiven razvoj spletnih mest zurnal24 in MedOverNet s preverjenima ekipama sodelavcev. Styria Media International načrtuje povečanje svojega lastniškega deleža v naslednjih treh letih," so zapisali v sporočilu, ki ga je poslal direktor in odgovorni urednik spletnega portala Žurnal24 Matej Košir.

Dodali so, da sta Žurnal24 in MedOverNet zaradi različne strukture uporabnikov komplementarni spletni mesti. Obe spadata med prvih deset slovenskih spletnih strani, njun skupen doseg (presek unikatnih uporabnikov po podatkih MOSS za januar letos) pa ju uvršča na prvo mesto med slovenskimi spletnimi stranmi s 750 tisoč unikatnimi uporabniki ali s skupnim dosegom 57 odstotkov celotne spletne populacije v državi, so navedli.

Podrobnosti o poslu niso razkrili. Po neuradnih informacijah časnika Finance je Styria kupila 35-odstotni delež v družbi Feniks Media in 25-odstotni delež v družbi OverNet.

Styria se je leta 2014 umaknila iz lastništva

Styria je pred leti v Sloveniji že izdajala brezplačnika Žurnal in Žurnal24 ter spletni portal zurnal24.si, a jih je leta 2014 ugasnila. Spletni portal so nato pod okriljem podjetja Feniks Media znova zagnali nekdanji zaposleni, med njimi Košir. Feniks Media poleg novičarskega portala izdaja tudi vremenski spletni portal vreme.net.

Sytria ima sicer v Sloveniji v lasti tudi portala bolha.com in mojedelo.com, prav tako je lastnica 25,7 odstotka časnika Dnevnik, ki je v postopku združevanja s časnikom Večer.

Družba OverNet je po trenutnih podatkih Ajpesa v lasti Andreja Latina in družbe Mon Marketing. Lastnika druge sta Latin in družba Galonus naložbe, ki je v lasti Tomaža Oplotnika.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin