Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2013,
10.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Klemenčič Lovro Šturm

Petek, 18. 1. 2013, 10.18

8 let

Šturm: Izjave Gorana Klemenčiča so neresnične

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji ustavni sodnik Lovro Šturm pravi, da ga je predsednik KPK-ja Goran Klemenčič žaljivo obtožil, da je navajal neveljaven zakon, zato pričakuje javno pojasnilo in opravičilo.

Goran Klemenčič, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), je 10. januarja v oddaji na TV Slovenija Pogledi Slovenije dejal: "Šturm je te očitke in Zbor za republiko utemeljil na podlagi člena, ki že eno leto ne velja več. Tak člen je bil tudi potem citiran v nekaterih medijih. Kaj več od tega ni treba komentirati."

Lovro Šturm v javnem pismu predsedniku KPK-ja piše, da je Klemenčičeva izjava neresnična, saj se je ves čas skliceval na 13. člen veljavnega zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, in sicer, da kadar se ugotovitve komisije nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo, komisija osnutek ugotovitev pred javno objavo pošlje tej osebi v zjasnitev o navedbah v ugotovitvah komisije. "Izrecno sem opozarjal na rok sedmih delovnih dni, ki ga določa 7. točka 13. člena veljavnega zakona. Ta moja izjava je bila predvajana tudi v okviru TV-oddaje Pogledi, tik pred tem, ko ste o tem podali zgoraj navedeno izjavo in ste jo imeli priložnost neposredno slišati in videti," piše nekdanji ustavni sodnik in dodaja, da pa je nekdanji zakon za podobne primere določal štirinajstdnevni rok.

"Razlika v rokih je tako očitna, da je že laiku in ne le pravnemu strokovnjaku ali celo funkcionarju Komisije za preprečevanje korupcije takoj jasno, da sem citiral določbo iz veljavnega zakona, in ne, kakor ste samozavestno izjavili, iz zakona, ki ne velja več," pravi Šturm in sklene: "Glede na navedeno pričakujem, da boste po prejemu tega dopisa nemudoma v javnosti podali izjavo, s katero boste priznali svojo zmoto in umaknili svojo neresnično izjavo, da sem citiral zakon, ki ne velja več. Pričakujem tudi vaše opravičilo."

Vprašanje, ali se namerava Goran Klemenčič opravičiti Lovru Šturmu, smo poslali tudi na Komisijo za preprečevanje korupcije.

Ne spreglejte