Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
31. 7. 2014,
6.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

vreme strela voda

Četrtek, 31. 7. 2014, 6.40

8 let

Strela poškodovala žensko, voda zalivala kleti

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Neurja, ki so včeraj popoldne zajela Slovenijo, so največ nevšečnosti povzročila na severovzhodu države. Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponovno so mogoče posamezne nevihte.

Pri kraju Arto v občina Sevnica je popoldne promet oviralo podrto drevo, ki so ga odstranili dežurni delavci CGP Sevnica. Močan veter je več dreves na cestišče podrl v naselju Hotiza v občini Lendava.

Gasilci so pokrili streho stanovanjske hiše ter razžagali in odstranili štiri podrta drevesa s cestišča. Drevo je padlo tudi na cesto iz Črne na Koroškem proti Slemenu, zato so ga gasilci razžagali in odstranili.

V Malih Braslovčah v občini Braslovče je strela udarila v gospodarsko poslopje. Začelo je tleti in delno razkrilo ostrešje. Gasilci PGD Braslovče so tlenje pogasili in pregledali objekt. Večja materialna škoda ni nastala.

Udari strel in razkrite strehe V naselju Stranske Makole v občini Makole je zaradi udara strele zagorel kabel na drogu telefonske napeljave. Gasilci so ogenj pogasili.

V Kajuhovi ulici v Murski Soboti je strela udarila v dimnik stanovanjske hiše. Gasilci so pregledali ostrešje stanovanjske hiše, požar pa ni nastal. Strela je poškodovala lastnico hiše, ki so jo oskrbeli reševalci NMP Murska Sobota.

Močan veter je delno odkril strehe petim stanovanjskim hišam in vaškemu domu na Kapci v občini Lendava. Gasilci so prekrili strehe s folijo. Del strehe na hiši je odkrilo tudi v Radmožancih in Veliki Polani.

Zalite kleti Meteorna voda je zalivala kleti. Gasilci so morali posredovati in črpati vodo v Ulici Štefana Kovača v občini Turnišče. V Beltincih so vodo črpali iz sedmih objektov. V Gornjih Petrovcih je meteorna voda zalila garažo in sprožila manjši plaz, ki je ogrožal prizidek stanovanjske hiše.

Gasilci so izčrpali vodo in očistili plaz. Okoli kubični meter meteorne vode so gasilci prečrpali iz kleti hiše v Fokovcih v občini Moravske Toplice. Okoli 11 kubičnih metrov vode so izčrpali iz kleti dveh hiš v Lipovcih v občini Beltinci.

Kleti so bile zalite še v dveh hišah v Vučji Gomili v občini Moravske Toplice. Gasilci PGD Vučja Gomila so iz kletnih prostorov izčrpali vodo tudi v treh hišah v naselju Markovci v občini Šalovci.

Ne spreglejte